Nina Táborská Samospráva

V Petržalke sa dotácie schvaľujú po novom. Nepremeškajte lehotu na žiadosť o viac ako dve tisícky

V bratislavskej Petržalke sa už dotácie schvaľujú po novom. Poslanci schválením nových pravidiel spresnili účel, na ktorý je možné dotácie žiadať, podmienky ich čerpania, ale aj výšku poskytovanej dotácie.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke sa dotácie schvaľujú po novom. Nepremeškajte lehotu na žiadosť o viac ako dve tisícky
Zdroj: TASR

Po novom nesmie výška dotácie presiahnuť 60 percent celkových nákladov na jeden projekt. Žiadosti o poskytnutie dotácie do dvetisíc eur môžu žiadatelia adresovať úradu do konca októbra príslušného kalendárneho roka.

„Rozhodovať o nich bude starosta najneskôr do 60 dní. O žiadostiach nad dvetisíc eur bude rozhodovať miestne zastupiteľstvo,“ Bratislava24.sk informovala Michaela Platznerová z petržalského ú­radu.

Poslanci v tomto prípade dali žiadateľom čas na podanie žiadosti do konca marca 2016 a rozhodovať budú o 75 percentách z celkovej sumy vyčlenenej z rozpočtu na dotácie.

Novinkou je aj zavedenie nového druhu dotácií, tzv. grantové dotácie. „Na tento typ dotácie zverejní samospráva výzvu, ktorú bude schvaľovať miestne zastupiteľstvo dvakrát ročne. Výzva bude obsahovať presné určenie oblastí, lehoty aj maximálnu výšku grantovej dotácie ako aj kritériá výberu žiadateľov,“ vysvetlila Platznerová.

Aj naďalej bude samospráva zverejňovať žiadosti o dotácie a grantové dotácie na svojej webovej stránke v oblasti „Samospráva“, záložka „Dotácie“.

V rokoch 2013 až 2015 prerozdelila samospráva takmer 300-tisíc eur predovšetkým na podporu športu pre deti a mládež, na podujatia pre seniorov a aktivity občianskych združení pôsobiacich na území Petržalky. Na rok 2016 vyčlenili poslanci v rozpočte na účelové dotácie čiastku 100-tisíc eur.

Prečítajte si tiež: Električkovú trať do Petržalky budú predlžovať. Pozdĺž celej trasy sú naplánované cyklochodníky

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM