Maros Palesch Rôzne

O poriadku v Petržalke bude rokovať komisia

O zabezpečení verejného poriadku a bezpečnosti na území najväčšej mestskej časti Bratislava-Petržalka v súvislosti s blížiacim sa hokejovým šampionátom bude rokovať komisia na budúci týždeň. Petržalka pre fanúšikov inštaluje veľkoplošnú obrazovku v s

Komisia bude zložená zo zástupcov Miestneho úradu, Mestskej polície a miestnej organizácie Verejnoprospešných služieb.

Petržalka je pre hokejových fanúšikov z Rakúska, Maďarska aj Slovinska vstupnou bránou do hlavného mesta. Je predpoklad, že budú prichádzať nielen individuálnou dopravou, zájazdovými autobusmi, ale aj vlakom na Železničnú stanicu na Kopčianskej ulici.

Obyvatelia Petržalky môžu telefonicky ohlásiť neporiadok na novú Zelenú linku fungujúcu od februára. Samospráva očakáva, že táto nonstop linka bude viac vyťažená v najbližších mesiacoch v súvislosti s nadchádzajúcim šampionátom. V pohotovosti budú aj pracovníci miestnej organizácie Verejnoprospešné služby. Starosta Vladimír Bajan plánuje na toto obdobie využiť 12 ľudí v rámci aktivačných prác.ň

Mestská časť považuje za dôležité postarať sa o bezpečnosť a čistotu v súvislosti so šampionátom v úzkej súčinnosti s hlavným mestom Bratislava, ktoré plánuje na Tyršovom nábreží Fan zónu s veľkoplošnou obrazovkou.

„My inštalujeme veľkoplošnú obrazovku v strede mestskej časti počas všetkých zápasov slovenskej reprezentácie. Takže fanúšikovia, ktorí sa nedostanú na štadión, môžu prísť spoločne povzbudzovať našich hráčov do domu kultúry Zrkadlový háj,“ uviedol starosta Bajan.

Zdroj + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM