Alexandra Húsková Rôzne

O novej podobe haly vo Vlčom hrdle rozhodnú študenti

Takmer 50 študentov stredných a vysokých škôl sa prihlásilo do architektonickej súťaže na rekonštrukciu nevyužívanej hale patriacej SOŠ chemickej vo Vlčom hrdle v hlavnom meste. Návrhy na rekonštrukciu a sfunkčnenie haly môžu posielať do konca júla. Súťaž organizuje Bratislavský kraj.

Ilustračný obrázok k článku O novej podobe haly vo Vlčom hrdle rozhodnú študenti
Zdroj: Dnes24.sk

V nevyužívanej hale, ktorá patrí SOŠ chemickej vo Vlčom hrdle v Bratislave, plánuje župa vybudovať nový polyfunkčný priestor pre spoločenské a športové využitie.

Vyhlásila preto architektonickú súťaž určenú pre študentov stredných a vysokých škôl s cieľom nájsť najlepší architektonický návrh, ktorý sa stane základom pre efektívne a originálne využitie tejto haly, uviedla Iveta Tyšlerová, hovorkyňa BSK.

Prihlásení študenti môžu do konca júla posielať svoje architektonické návrhy na adresu architektonickasutaz@region-bsk.sk, pričom každý autor sa môže zapojiť len jedným architektonickým návrhom.

„Všetci záujemcovia dostali potrebné podklady, ktoré sú dostupné aj na našom webe. Verím, že dostaneme množstvo originálnych a kreatívnych návrhov a bude skutočne ťažké vybrať ten naj,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Návrh treba priniesť aj osobne alebo zaslať poštou na adresu vyhlasovateľa súťaže: Bratislavský samosprávny kraj, Sabinovská 16, 820 05 Bratislava na CD/DVD/USB nosiči v obálke s nápisom „architektonická súťaž – neotvárať“. Autor víťazného návrhu bude odmenený vecnou cenou, notebookom MacBook Pro.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM