Adriana Banásová Rôzne

Nuda cez víkend? S HRAtislavou nehrozí. Mestečko spoločenských hier otvára svoje brány už dnes

Ak ste sa nenašli v žiadnej z akcii, ktoré sme vám predstavili v prehľade podujatí na víkend no neplánujete zostať doma, vyskúšajte niektorú zo spoločenských hier. Festivalu HRAtislava štartuje už dnes.

Ilustračný obrázok k článku Nuda cez víkend? S HRAtislavou nehrozí. Mestečko spoločenských hier otvára svoje brány už dnes
Zdroj: TASR

Počas oboch víkendových dní sa bratislavská Incheba premení na miesto hier a zábavy. V rámci festivalu HRAtislava bude jedna celá hala výstaviska patriť tým, ktorí si budú chcieť v predvianočnom období oddýchnuť a vyskúšať si niektorú z vyše 1 500 spoločenských hier z celého sveta.

Čo vás čaká a neminie?

K dispozícii budú hry pre deti, rodinné hry, párty hry, hry na postreh, strategické hry, kooperatívne hry a rôzne ďalšie. Hráčom s výberom najvhodnejšej hry pomôžu skúsení lektori, ktorí zároveň poradia s pravidlami.

Na návštevníkov čakajú skvelé novinky aj oceneniami ovešané hry. „Fajnšmekri“ si môžu svoje hracie schopnosti otestovať v zóne s náročnými hrami. K dispozícii budú aj stolové futbaly a hokeje, pás moderných hlavolamov precvičujúcich myseľ, detská „Hryzbička“ s detskými hrami a ako bonus pre deti aj tvorivé a vedecké hračky.

Prečítajte si tiež: Kam s deťmi počas Mikulášskeho víkendu?

Priestoru sa dostane aj mladým slovenským autorom, ktorí ukážu svoje výtvory.

Šľahačka priamo do tváre?

Počas festivalu hier bude mať slovenskú premiéru hra Pie Face. Návštevníci môžu na vlastnej koži, teda presnejšie tvári, spoznať, aké to je dostať zásah šľahačkou priamo do tváre. Ruletka po zatočení ukáže číslo, ktoré určuje, koľkokrát treba otočiť spúšťacím mechanizmom zariadenia. Pritom však nie je isté, kedy presne sa spustí. Ak hráč nedostane šľahačkovú ranu, získa taký počet bodov, koľko ukazuje ruletka. Ak sa mechanizmus spustí, hráč dostane šľahačku priamo do tváre.

Ďalšou zo zaujímavých hier je hra s názvom Kolejka. Pripravil ju poľský Inštitút národnej pamäte pre tých, ktorí si nepamätajú, alebo nezažili dobu pred novembrom 1989. V typicky šedo bezútešnej atmosfére hráči posielajú členov svojej rodiny postaviť sa do radu pred rôznymi obchodmi, snažiac sa čo najlepšie nakúpiť veci z nákupného zoznamu. Police obchodov sú prázdne a iba postupne sa ukáže, čo „dnes prišlo“. Nezáleží však iba na tom, kto príde skôr, niekedy je dôležitejšie kohosi poznať, alebo schopnosť predbehnúť sa.

Festival spoločenských hier sa uskutoční v rámci Dní Vianoc, ktoré v Inchebe trvajú od 3. do 20. decembra, v pondelok až štvrtok od 11.00 do 19.00, v piatok až nedeľu od 10.00 do 20.00.

Prečítajte si tiež: Čo všetko vás čaká najbližšie dni v Bratislave? Pozrite si bohatý program na víkend

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM