Adriana Banásová Rôzne

Nuda cez týždeň? V Bratislave nehrozí. Pozrite si bohatú ponuku podujatí

Ak nemáte žiaden program na týždeň, nechajte sa inšpirovať našou ponukou. Čakajú na vás diskusie, koncerty a tanečné párty, ktoré zaručene nenechajú sedieť nikoho "v kúte".

Ilustračný obrázok k článku Nuda cez týždeň? V Bratislave nehrozí. Pozrite si bohatú ponuku podujatí
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk

Diskusia: Aká je hrozba terorizmu na Slovensku?

Hneď v úvode týždňa bude v Goetheho inštitúte prebiehať diskusia na aktuálnu a vážnu spoločenskú tému, akou je terorizmus. O tom, či aj Slovensku hrozia útoky teroristov vám porozpráva vysokoškolský pedagóg Filozofickej fakulty UCM v Trnave Jozef Lenč a bezpečnostný analytik SSPI (Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku) Jaroslav Naď. Moderátorom večera bude Adam Sipos.

pondelok/25.1­./Goetheho inštitút/ 18:00

Cestovateľské kino: Madagaskar

Máte v utorok večer čas? Vyberte sa cestovať! „Prstom na mape“ minimálne. Vybranou destináciou je štvrtý najväčší ostrov sveta – slnečný Madagaskar. Ešte stále nie veľmi známa destinácia, ktorá je mimochodom najväčším svetovým producentom vanilky, ponúka množstvo zaujímavých a jedinečných živočíchov a rastlín či prírodné úkazy… Večerom vás prevedie Vlado Dudlák.

utorok/26.1./KC Dunaj/ 20:00/ vstup 4 eurá

Solamente Naturali – Fašiangový koncert

Súbor pre starú hudbu Solamente Naturali, ktorý využíva dobové hudobné nástroje, s umeleckým vedúcim Milošom Valentom odohrá Fašiangový koncert Zborník z Lubeníka. Jedinečný zážitok bude umocnený vystúpením tradičného bábkového divadla Teatro Posonii.

utorok/26.1./Slo­venská filharmónia/19:00/ vstupné 8 eur

WhatCity? Naša Ulica

Zaujíma vás, ako by mohli fungovať naše ulice? Je možné venovať viac priestoru pre oddych, zeleň a múdre riešenia infraštruktúry? Odpovede bude hľadať konferencia WhatCity? s podtitulom Naša ulica. Hostia zo zahraničia ponúknu v prednáškach inšpirácie a príklady dobrej praxe, do diskusie sa zapojí aj primátor Bratislavy.

streda-štvrtok/27. – 28.1./ Stará tržnica/18:00/ vstupné 5 eur (vstupenky si môžete zakúpiť na na Tixi.sk alebo v Archbooks na Fakulte architektúry STU. Lístky na mieste budú stáť 7 eur)

Tanečný dom: Fašiangová tancovačka

Ku koncu pracovného týždňa je na programe poriadna tancovačka v KC Dunaj s tancami z Liptovských Sliačov a Horných Pršian. Do rytmu vám zahrá Mišo Noga band, špeciálnym hosťom večera bude Folk&bass orchestra. Neváhajte a príďte si zakrepčiť.

štvrtok/28.1./ KC Dunaj/ 20:00/ vstupné 4 eurá

Festival iránskych filmov 2015

Festival oslavuje tento rok svoje 5. narodeniny a po prvý raz sa presunie po svojej pražskej a brnenskej časti aj do Bratislavy. Filmy z iného prostredia si budete môcť vychutnať v dňoch od 28. do 30. januára v Kine Film Europe. Do programu organizátori zaradili 7 filmov, takže bude z čoho vyberať.

Program festivalu:

28.01. štvrtok 18:30 Dnes 20:45 13

29.01. piatok 18:30 Koľko je vo vašom svete hodín? 20:45 Taxi Teherán

30.01. sobota 16:15 Melbourne 18:30 Obyčajný človek 20:45 Príbehy

štvrtok-sobota/28.-30.1./Kino Film Europe/ vstupné 3 eurá na jeden film

Tančiareň

Super multižánrová párty pre všetkých, ktorí milujú tanec. Zmes svetových žánrov vás zaručene postaví na tanečné nohy. Príďte a okúste reggae, dancehall, rockabilly, gipsy sound, electro swing, twist, rock ‚n‘ roll či rocksteady s poriadne nabitým line-upom: Selecta Cifiman & Young Jay, Voodoo Beats, Swing Garden a Dr. Tesla.

piatok/29.1./KC Dunaj/ vstup 5 eur

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM