Maros Palesch Rôzne

Nový zákon o odpadoch, aj s pomocou miest a obcí

BRATISLAVA. Ako zdroj údajov pre poskytnutie dotácií mestám a obciam a zároveň na overenie si pokrytia trhu s odpadom, resp. so zbernými dvormi a funkčnosť celého procesu – toto je dôvod prečo sa minister životného prostredia József Nagy obrátil pros

Práve vyplnením formulára s otázkami, ktoré sa týkajú odpadovej problematiky získa ministerstvo relevantný zdroj údajov na vytvorenie databázy. Formulár pre samosprávy bude zverejnený na stránke ministerstva životného prostredia www.enviro.gov.sk 14 dní, od 2.5. 2011 do 16.5. 2011. Široká verejnosť si ho môže pozrieť už teraz.

„Vytvorili sme pracovné skupiny, ktoré sa zaoberajú jednotlivými súčasťami odpadového hospodárstva. Budem rád, keď aj predstavitelia samospráv svojou spoluprácou prispejú ku kvalitnému, vyváženému zákonu, ktorý bude nápomocný predovšetkým ochrane nášho životného prostredia. Rád by som sa im za ich spoluprácu poďakoval,“ povedal minister životného prostredia József Nagy.

Údaje musia byť z relevantného zdroja, preto dotazník môžu vyplniť len predstavitelia samosprávy. Tí na začiatku vyplnenia zadajú prihlasovacie meno a heslo, ktoré dostali v liste.

Informácie získané z dotazníka budú slúžiť aj ako podklad pri ďalších pripravovaných krokoch súvisiacich s novým zákonom o odpadoch. Ten pripravuje rezort životného prostredia na jeseň tohto roka. Cieľom ministerstva je vytvorenie vzájomného dialógu, ktorý bude viesť k čistejšiemu životnému prostrediu.

V prípade akýchkoľvek otázok sa majú možnosť mestá a obce obrátiť na ministerstvo životného prostredia.

Zdroj: MŽP, Beatrice Hudáková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM