KAW Správy Samospráva

Nový BUS pruh v blízkosti Mosta Apollo: Jeho výstavba môže poriadne spomaliť dopravu

Predpokladaný termín dokončenia je 31. august 2021, práce sa však môžu predĺžiť.

Ilustračný obrázok k článku Nový BUS pruh v blízkosti Mosta Apollo: Jeho výstavba môže poriadne spomaliť dopravu
17
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bratislavský „downtown“ sa rýchlo rozvíja a je nevyhnutné riešiť dopravu práve v tejto vyťaženej lokalite. Cez Landererovu ulicu prejdú denne tisícky áut. Autobusy tam už o pár mesiacov budú mať vyhradený pruh.

Presmerovaná doprava

Hlavné mesto už oficiálne oznámilo, že na výstavbe nového BUS pruhu na Landererovej ulici sa začne pracovať 15. mája. Po ukončení prác vyčlenený pruh zabezpečí preferenciu MHD v tejto zóne.

Vodiči však musia rátať s určitými komplikáciami v doprave. „V súvislosti so stavbou bude na Landererovej ulici v smere od Košickej na Dostojevského rad dočasne presmerovaná doprava z dvoch pruhov do jedného jazdného pruhu,“ oznámilo hlavné mesto.

Práce by mali byť dokončené do konca školských prázdnin, do 31. augusta. „V závislosti od poveternostných podmienok, alebo iných komplikácií zistených pri samotnej realizácií stavby, sa môže termín dokončenia zmeniť,“ dodáva hlavné mesto.

Vodiči sa na mieste zorientujú podľa dopravného značenia. Po skončení prác na Landererovej zostanú dva existujúce pruhy pre bežnú dopravu, pribudne BUS pruh a chodník bude posunutý.

Modrou farbou je vyznačený nový BUS pruh, červenou dočasne uzavretý jazdný pruh:

Zdroj: Bratislava - Magistrát

Viac o doprave v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM