Nina Táborská Správy

Nový altánok, lavičky aj stĺpy verejného osvetlenia. Mesto sa nepustilo len do opráv ciest

Hlavné mesto realizovalo kompletnú rekonštrukciu altánku v obľúbenom bratislavskom mestskom parku v Starom Meste. Altánok v Horskom parku dostal novú strechu, náter, konštrukciu aj spevnenie.

Ilustračný obrázok k článku Nový altánok, lavičky aj stĺpy verejného osvetlenia. Mesto sa nepustilo len do opráv ciest
Zdroj: TASR

Ako informuje hlavné mesto, od 20. októbra si Bratislavčania môžu užívať vynovený altánok, ktorého rekonštrukcii predchádzalo aj obnovenie povrchu cesty v časti Bohúňovej ulice, kde boli dosadené aj nové lavičky a stĺpy verejného osvetlenia. „V altánku bola zdemontovaná pôvodná strecha, ktorú nahradila nová strecha, realizoval sa nový náter konštrukcie altánku ako aj spevnenie svahu pod altánkom kameňmi,“ informuje magistrát.

Budúci týždeň, pokiaľ to počasie dovolí, bude v lokalite prebiehať aj rekonštrukcia pôvodných lavičiek, ktorú mesto realizuje v rámci tretej etapy opráv mestských lavičiek. „V tejto etape sa bude realizovať výmena takmer 90 kusov drevených častí lavičiek a náter viac ako 70 kusov lavičiek. V rámci tejto etapy bude odstránených a obnovených 5 ks úplne zdevastovaných lavičiek,“ informuje mesto.

Prečítajte si tiež: Bratislava sa na jeseň zazelená. Magistrát zahájil výsadbu stromov a trvaliek

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM