Rôzne Správy

Novinky z Trnavského mýta: Predáva sa Železničná nemocnica s poliklinikou

V podzemnom podlaží ubytovne sa nachádza CO kryt.

Ilustračný obrázok k článku Novinky z Trnavského mýta: Predáva sa Železničná nemocnica s poliklinikou
Zdroj: Dnes24.sk

Železničná nemocnica s poliklinikou a ubytovňa na Trnavskom mýte v Bratislave je na predaj. Majetok predávajú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) formou elektronickej aukcie za vyvolávaciu cenu 19,9 milióna eur bez DPH. Vyplýva to z vyhlásenia ponukového konania zverejneného na webe ŽSR.

Poliklinika aj ubytovňa

Súčasťou predaja sú aj pozemky, inžinierske siete a hnuteľný majetok. Železničná nemocnica s poliklinikou a ubytovňa sa nachádzajú blízko Tržnice na Trnavskom mýte. Prístup do objektov je z ulíc Šancová a Kováčska.

V prípade nemocnice s poliklinikou ide o sedempodlažnú tehlovú budovu s jedným podzemným podlažím. Do užívania ju dali v roku 1986. „Slúži na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti obyvateľov a je na základe nájomného vzťahu užívaná spoločnosťou Novapharm,“ informujú ŽSR. Nemocnica využíva aj časť ubytovne.

Ubytovňa sídli v tehlovej budove, ktorú dali do užívania v roku 1991. Budova je deväťpodlažná s jedným podzemným podlažím. Na prvom až šiestom podlaží je ubytovňa a na siedmom až deviatom lôžková časť nemocnice, ktorá je s ňou stavebne prepojená. V podzemnom podlaží sa nachádza CO kryt. V budove má sídlo Ústredný inštitút vzdelávania a psychológie ŽSR.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM