Správy Samospráva

NOVINKY v centre Bratislavy: Štúrova ulica mení "imidž". Ako sa vám páči?

Frekventovaná ulica, ktorou sa väčšinou ľudia iba rýchlo presunú, by sa mala stať príjemnejším miestom pre chodcov aj cyklistov.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKY v centre Bratislavy: Štúrova ulica mení "imidž". Ako sa vám páči?
4
Galéria

Štúrova ulica je frekventovaným miestom. Denne po nej prejdú tisícky chodcov, prepája Staré mesto s Dunajom a Starým mostom. V poslednom období prešla niekoľkými úpravami, ktoré ju oživili a vytvorili príjemnejší priestor pre chodcov aj cyklistov.

Príjemnejšie miesto

Metropolitný inštitút mesta Bratislavy (MIB) vysvetľuje, že komplexné úpravy ulice nateraz možné nie sú, pretože ulica má komplikovanú technickú infraštruktúru.

MIB na podnet OZ Štúrova ulica pripravili sériu zásahov, ako do územia dostať zeleň, a zároveň urobiť z tohto miesta, cez ktoré sa ľudia väčšinou iba presúvajú, príjemnejší priestor na pobyt.

Na Štúrovej ulici realizujeme menšie funkčné intervencie, vďaka ktorým dostáva toto doteraz len tranzitné miesto aj pobytovú funkciu. Na ulici pribudla zeleň, bratislavské lavičky, nové smetné koše aj cyklostojany,“ popisuje novinky MIB na svojom webe.

Obrovské kvetináče

Cieľom spomínaných zásahov a zmien bolo zamedziť parkovaniu na chodníku, a to okrem iného aj prostredníctvom osadenia mobilnej zelene. „Tá zároveň vytvorí príjemnejšie prostredie (esteticky ale aj klimaticky). V okolí stromov osádzame mestský mobiliár – bratislavské lavičky, ktoré takisto prispejú k pobytovejšiemu charakteru chodníka, ktorý mu právom prináleží,“ uvádza MIB.

Páči sa vám nový vzhľad Štúrovej ulice?

Áno. 40%
Nie. 17.7%

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Štúrova ulica v Bratislave
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM