Tomáš Stupavský Rôzne

Novinka v prímestských autobusoch! Do vozidla môžete nastúpiť s bicyklom

Do prímestských autobusov v Bratislavskom kraji môžu cestujúci nastúpiť počas víkendov a sviatkov aj s bicyklom. Novinku môžu ľudia využívať od dnešného dňa a na prepravu bicyklov sú vyhradené nízkopodlažné spoje. V cestovných poriadkoch sú vyznačené piktogramom bicykla.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v prímestských autobusoch! Do vozidla môžete nastúpiť s bicyklom
Zdroj: TASR

„Ide o stále viac populárnu aktivitu na trávenie voľného času a cestujúci majú záujem o prepravu bicyklov práve počas víkendov. Preto im teraz poskytujeme možnosť skombinovať cyklistiku s autobusovou dopravou,“ vysvetlil generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský. Dopravca zabezpečuje prímestskú dopravu v rámci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Označenie spojov piktogramom bicykla nájdu cestujúci v cestovných poriadkoch zverejnených na internetovej stránke dopravcu a tiež vo vyhľadávači spojení cp.sk. Takéto cestovné poriadky s doplneným piktogramom bicykla budú v najbližších dňoch vylepené aj na všetky zastávky. V autobuse môžu pritom cestujúci prepravovať súčasne maximálne dva bicykle, detské kočíky a invalidné vozíky majú prednosť.

Predseda BSK Pavol Frešo (SDKÚ-DS) doplnil, že v Bratislavskom kraji je momentálne približne 800 kilometrov cyklotrás, väčšinou v prírodnom prostredí. „Regionálny prepravca teraz umožňuje cestovať aj s bicyklom, čo je príležitosť napríklad aj pre mestských cyklistov, ktorí chcú spoznávať iné kúty nášho kraja,“ doplnil Frešo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM