Samospráva

Nové Mesto začalo s prerokovávaním územného plánu Jelšová - Kramáre

Mestská časť pre predmetnú lokalitu vyhlásila vlani na jeseň stavebnú uzáveru. Jej dôvodom je práve spracovávanie ÚPZ.

Ilustračný obrázok k článku Nové Mesto začalo s prerokovávaním územného plánu Jelšová - Kramáre
Zdroj: TASR

Nové Mesto začalo s prerokovávaním upraveného návrhu územného plánu zóny Jelšová – Kramáre. Pripomienkovať ho môžu dotknuté orgány štátnej správy a samosprávy, ale tiež obyvatelia.

Prerokovávanie

Pripomienkovať môžete do 30. mája, a to poštou alebo osobne v podateľni miestneho úradu. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.

S upraveným návrhom územnoplánovacej dokumentácie je možné oboznámiť sa na oddelení životného prostredia a územného plánovania novomestského miestneho úradu. Záujemcovia tak môžu urobiť počas pracovných dní v pondelok a stredu, vždy od 8.00 do 12.00 h a od 13.00 do 17.00 h. Materiál je k dispozícii aj na webovej stránke.

„V priebehu prerokovania sa uskutoční verejné stretnutie 16. mája o 17.00 h v Dome kultúry Kramáre na Stromovej ulici,“ poznamenáva samospráva.

Mestská časť pre predmetnú lokalitu vyhlásila vlani na jeseň stavebnú uzáveru. Jej dôvodom je práve spracovávanie ÚPZ. Ide o územie s rozlohou 15,5 hektára ohraničené Stromovou ulicou, pokračovaním Jaskového radu, južnou hranicou mestskej časti a areálom Dérerovej nemocnice s poliklinikou.

„Stavebná uzávera ochráni dané územie pred ďalšou výstavbou do momentu, kedy budeme mať spracovanú presnejšiu reguláciou formou územného plánu zóny, ktorá povie, čo presne sa v danom území smie a čo nie,“ odôvodnil vtedy podpísanie rozhodnutia o stavebnej uzávere novomestský starosta Rudolf Kusý.

Pre predmetné územie v súčasnosti platí územný plán hlavného mesta z roku 2007, ten však nemá potrebnú podrobnosť. „Nesúhlasíme s búraním rodinných domov a ich nahrádzaním bytovými. Až na menšie zmeny chceme zachovať štvrť tak, ako je vybudovaná dnes,“ podotkol Kusý. Súčasnú zástavbu tvoria prevažne bytové a rodinné domy, polyfunkčné objekty a objekty občianskej vybavenosti.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM