Samospráva

Nové Mesto pripravuje nový komunitný plán sociálnych služieb

Nový komunitný plán sociálnych služieb pripravuje aj bratislavské Nové Mesto. Ten by mestská časť mala schvaľovať v marci alebo apríli tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Nové Mesto pripravuje nový komunitný plán sociálnych služieb
9
Galéria

Komunitný plán sociálnych služieb by mal sociálnu oblasť samosprávy pokrývať na obdobie nasledujúcich piatich rokov. „Ide o podrobnejšie a aktuálnejšie zmapovanie potrieb obyvateľov našej časti na roky 2017 – 2021,“ uviedol novomestský hovorca Marek Tettinger.

Verejné dotazníky

Ako podklad na jeho vypracovanie budú slúžiť aj výsledky verejných dotazníkov, ktorými sa samospráva obracia ako na obyvateľov, tak na organizácie.

K dispozícii sú v tlačenej podobe na miestnom úrade na Junáckej ulici, a to na matrike, oddelení sociálnych služieb či na vrátnici, taktiež na základných a materských školách a v denných centrách seniorov. V elektronickej podobe sú zverejnené na webovej stránke mestskej časti a vyplniť ich treba do konca januára.

„Informácie z dotazníka predstavujú cennú spätnú väzbu pre mestskú časť a v konečnom dôsledku môžu ovplyvniť budúcu kvalitu a štruktúru sociálnych služieb poskytovaných mestskou časťou,“ vysvetľuje hovorca. Cieľom je zistiť, či je ich súčasná kvalita adekvátna a sortiment dostatočne široký, aké sú vlastné postrehy a nápady na zvyšovanie ich kvality, resp. aké ďalšie sociálne služby sú na území mestskej časti potrebné.

Samospráva totiž uvažuje aj o zavedení nových služieb v sociálnej oblasti. „Ide o zariadenie sociálnych služieb – zariadenie opatrovateľskej služby pre seniorov. Ďalšie potreby mestskej časti na aktuálne plánovacie obdobie má ukázať práve verejný prieskum,“ dodáva Tettinger.

Ilustračný obrázok

Nové komunitné centrum v Novom Meste
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM