Správy

Nové Mesto chce vylepšiť participáciu občanov, spustilo dotazník

Údaje z dotazníka budú slúžiť najmä na zefektívnenie procesu participácie, lepšie nastavenie zberu podnetov, nápadov a pripomienok od Novomešťanov.

Ilustračný obrázok k článku Nové Mesto chce vylepšiť participáciu občanov, spustilo dotazník
Zdroj: TASR

Nové Mesto chce vylepšiť spôsoby zapájania obyvateľov do rozvoja mestskej časti a jeho komunít.

Zapojte sa!

Zmapovať postoje občanov k participácii, ich informovanosť, ale zistiť tiež ochotu zapájať sa do vecí verejných a spolurozhodovať o časti rozpočtu sa samospráva rozhodla prostredníctvom dotazníka. Na tri desiatky otázok môžu obyvatelia odpovedať do 20. decembra.

„Týkajú sa participácie, hodnotenia služieb samospráv, teda magistrátu a mestskej časti a úzko súvisiacich tém, ako sú doprava, parkovanie a životné prostredie,“ uviedol Miroslav Švec, vedúci prieskumu Kancelárie pre participáciu verejnosti. Súčasťou dotazníka sú aj socio-demografické otázky, ktoré majú pomôcť identifikovať rozdiely medzi rôznymi skupinami obyvateľov, napríklad mužmi a ženami, mladšou generáciou a seniormi či medzi cyklistami a motoristami.

Takto zozbierané údaje budú slúžiť najmä na zefektívnenie procesu participácie, lepšie nastavenie zberu podnetov, nápadov a pripomienok od Novomešťanov a ich spolurozhodovanie o prioritách mestskej časti. „Časť otázok poslúži aj oddeleniu životného prostredia, ktoré rieši problematiku zelene alebo dopravy. Informácie pomôžu aj zlepšiť komunikáciu medzi Novomešťanmi a samosprávou,“ podotkol novomestský starosta Rudolf Kusý.

Dotazník nájdete TU.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM