Správy Samospráva

Nové Mesto bude aj v tento rok hodovať a cvičiť jogu. Môžete sa tešiť aj na nové akcie

Pri plánovaní podujatí na rok 2017, ktorých je okolo 70, vychádzala samospráva z projektov, ktoré sa "úspešne etablovali" do kalendára mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Nové Mesto bude aj v tento rok hodovať a cvičiť jogu. Môžete sa tešiť aj na nové akcie
5
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavské Nové Mesto plánuje aj v tomto roku organizovať mnohé kultúrne a športové podujatia. Samospráva chce totiž aj naďalej pokračovať vo vytváraní podmienok pre zábavu, oddych či kultúrne a športové vyžitie.

Úspešné Kultúrne leto

Jedným z nosných podujatí je už 25 rokov projekt Kultúrneho leta. „V parku na Račianskom mýte sú to tradičné promenádne koncerty, na Kuchajde zasa funguje formát obľúbených sobotných koncertov, kde máme snahu o zachovanie multižánrovosti,“ približuje vedúci oddelenia komunikácie, kultúry, športu, mládeže a voľného času novomestského miestneho úradu Tomáš Hanulík.

V amfiteátri už obyvatelia mestskej časti videli predstavitelia rôznych hudobných žánrov od rocku, swingu, popu až po hip-hop či counry, ťažiskom projektu je však podľa samosprávy aj Letné kino na Kuchajde. Nezabúda sa ani na šport, a tak si návštevníci môžu zacvičiť jogu, absolvovať fitness tréningy či zúčastniť sa súťaží vo futbale, strítbale, beach volejbale alebo beach tenise.

Nezabúdajú na seniorov

Október ako mesiac úcty k starším venuje mestská časť tým skôr narodeným občanom a pripravuje pre nich tradične sériu podujatí. „Napríklad, športový projekt Jeseň života aktívne, kde sa spájajú vhodné cvičenia spojené s prednáškou odborníkov z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva,“ dopĺňa Hanulík.

Pri plánovaní podujatí na rok 2017, ktorých je okolo 70, vychádzala samospráva z projektov, ktoré sa „úspešne etablovali“ do kalendára mestskej časti. Ide napr. o Novomestské hody spojené so záverom Kultúrneho leta, Letné kino, Jogu na Kuchajde či Lampiónový sprievod. „Zároveň sme zaradili nové podujatia, napríklad Míľa pre mamu,“ dodal Hanulík.

(Ilustračné foto)

Kultúra
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM