Nina Táborská Samospráva

Nové graffiti? Odfoďte mobilom a pošlite mestu. Samospráva prichádza s novou aplikáciou

Neporiadok, graffiti či nefunkčné verejné osvetlenie. Aj to môžu od októbra Bratislavčania odfotiť svojím mobilným telefónom a odoslať ako upozornenie samospráve. V hlavnom meste totiž začala fungovať aplikácia City Monitor. Informoval o tom hovorca Bratislavy Stanislav Ščepán.

Ilustračný obrázok k článku Nové graffiti? Odfoďte mobilom a pošlite mestu. Samospráva prichádza s novou aplikáciou
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Aplikácia sa skladá z dvoch častí, okrem tej mobilnej má aj webovú. Mobilná je určená hlavne pre občanov, aby mohli zasielať podnety samospráve kedykoľvek a kdekoľvek.

„My môžeme vyžívať riešenie určené pre osobné počítače, vďaka ktorému máme prehľad o nahlasovaných problémoch, môžeme ich prideliť zodpovednému pracovníkovi a začať tak okamžite riešiť,“ vysvetľuje Andrea Veselá z bratislavského magistrátu.

Zodpovedný pracovník dostane upozornenie na problém spolu s GPS súradnicami.

Bratislava je tak už 21. slovenským mestom, ktoré sa do projektu zapojilo. Samosprávy aplikáciu zvyknú využívať na evidenciu nahlásených porúch, prehliadanie a editovanie zoznamu udalostí, pridávanie poznámok a komentárov, úpravu statusov v priebehu odstraňovania porúch alebo kontrolovanie postupu prác pri ich likvidácii.

Pre občanov je mobilná aplikácia dostupná bezplatne, môžu ju však využívať aj cez web.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM