Rôzne

Nové cyklotrasy vznikajú aj vo Vajnoroch

Cyklistická doprava tvorí alternatívu voči dopravným zápcham a poskytuje možnosť na cykloturistiku. V hlavnom meste vznikajú nové cyklotrasy.

Ilustračný obrázok k článku Nové cyklotrasy vznikajú aj vo Vajnoroch
Zdroj: Michal Feik

Projektová dokumentácia pre výstavbu cyklotrás vo východnej časti Bratislavy bude spájať Vrakuňu a Podunajské Biskupice s blízkymi obcami. Vo Vajnoroch od kruhového objazdu smerom na Zlaté Piesky pribudol nový cyklopruh.

Východný cyklistický okruh

Cyklotrasa by mala doplniť východný cyklistický okruh, ktorý bude spájať Vrakuňu, P. Biskupice, Rovinku, Most pri Bratislave a Ivanku pri Dunaji s už existujúcou cyklotrasou JuRaVa, ktorá pokračuje do Vajnôr, Svätého Jura a Rače. Vznikne tak prepojenie od Dunaja až po Malé Karpaty.

Projekt vytvoril Euroregión dunajskej iniciatívy (EDI). Na prípravu projektovej dokumentácie pre územné rozhodnutie a projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie bola pridelená dotácia z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Projekt by mal byť financovaný viacerými zdrojmi, či už z rozpočtu mesta, samosprávneho kraja, alebo formou integrovaného regionálneho operačného programu. Celková dĺžka úseku je viac ako 12 kilometrov.

Otestovali sme JuRaVu: Nová cyklomagistrála spája Raču, Svätý Jur a Vajnory
14
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM