Rôzne

Nové chodníky, cyklostojany či mladé stromčeky. V Malackách sa skrášľuje

Malacky rozbehli veľké úpravy ciest a chodníkov. V rámci rekonštrukcií sa nezabudlo ani na cyklistov či zeleň.

Ilustračný obrázok k článku Nové chodníky, cyklostojany či mladé stromčeky. V Malackách sa skrášľuje
Zdroj: Google Maps

V dnešných dňoch prebieha rekonštrukcia chodníka na Mierovom námestí, po ktorej sa Malačania budú tešiť z pozdĺžneho parkovania so zelenými ostrovčekmi, mobiliárov, stromov a v neposlednom rade z nových originálnych cyklostojanov. Na svojej webovej stránke o tom informovalo mesto Malacky.

Skrášľovanie ulíc so sebou prinesie aj čiastočné obmedzenia ako pre vodičov, tak aj pre peších. Mesto preto upozorňuje na dočasné dopravné značenia. Práce potrvajú do 2. septembra tohto roku.

Nové chodníky

Chodci si musia dať pozor v úseku od bašty po ZŠ J. Dérera, kde mesto vymieňa chodník aj s podkladovými vrstvami. Po skončení práce sa tu bezpečne prejdete po vydláždenom chodníku. „Zároveň odstránia kolízne miesta pri vchode do ZŠ, kde chodník rozšíria a stupeň do školy upravia. Dopravné obmedzenia sa dotknú len lokálnych vjazdov,“ informuje mesto Malacky. Nový chodník pribudne aj na Záhoráckej ulici.

Nová zeleň v meste

Mesto nezabúda ani na zeleň. V posledný júlový deň sa prehnala Záhorím silná búrka, ktorá vyvrátila desiatky stromov. Hasiči museli zasahovať najmä na cestách, odstránili z nich takmer 20 stromov. V rámci ozdravovania ale bude vysadených tridsať nových stromov, napríklad aj v okolí Záhoráckej ulice.

Čítajte aj: Malacky modernizujú verejné osvetlenie

Ilustračný obrázok

Opravy chodníkov v Malackách
4
Galéria
Zdroj: MsÚ Malacky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM