Rôzne

Premiér P. Pellegrini: Nová štátna nemocnica by mala byť v Bratislave čo najskôr

Štát sa podľa premiéra nemôže spoliehať "na milosť alebo nemilosť súkromného investora".

Ilustračný obrázok k článku Premiér P. Pellegrini: Nová štátna nemocnica by mala byť v Bratislave čo najskôr
15
Galéria
Zdroj: TASR

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) urobí všetko pre to, aby v Bratislave pribudla nová štátna nemocnica. Potvrdil, že spolu s odborníkmi zvažuje všetky možné riešenia, aby sa tak stalo čo najskôr. Povedal to v stredu (17. 4.) po rokovaní vlády.

Štátna nemocnica

„Urobím všetko pre to, čo dovoľuje zákon, zdravý rozum a finančné možnosti tohto štátu, aby sme čo najskôr mali v Bratislave krásnu novú štátnu nemocnicu,“ uviedol. Podľa Pellegriniho je jeho záujmom, aby bola plne v rukách štátu. Inú alternatívu si pre hlavné mesto predstaviť nevie. Štát sa podľa premiéra nemôže spoliehať „na milosť alebo nemilosť súkromného investora“.

Predseda vlády taktiež povedal, že budúcu stredu (24. 4.) sa bude realizovať „veľké rokovanie za účasti všetkých relevantných hráčov, vrátane finančnej skupiny Penta“. Hovoriť o výsledkoch tohto stretnutia považuje nateraz za predčasné.

Špičková starostlivosť

Poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Jana Cigániková (SaS) nevidí dôvod, aby štát odkúpil nemocnicu od Penty. Podľa jej vyjadrenia by opozičná strana spustila stavbu štátnej nemocnice, ktorá nahradí Univerzitnú nemocnicu Bratislava, a ktorá bude súkromnému sektoru konkurenciou.

„Tieto dva subjekty sa budú čiastočne dopĺňať a čiastočne predbiehať, čo zvýši kvalitu zdravotnej starostlivosti pre pacienta… Dve špičkové konkurencieschopné nemocnice v Bratislave sú lepšie ako jedna. Budú dávať možnosť výberu lepšieho variantu nielen pacientom, ale i zdravotníkom, ktorí v nich budú pracovať,“ komentovala Cigániková.

Ilustračné foto

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM