Ľuba Lesná Samospráva

Nová kandidátka na post primátora: Procházkova Sieť verí úradníčke

Strana Sieť, ktorej je predsedom Radoslav Procházka, zverejnila meno svojej kandidátky na post primátora Bratislavy. Je ním Tatiana Kratochvílová, ktorá v súčasnosti šéfuje odboru dopravy v mestskej časti Staré Mesto.

Ilustračný obrázok k článku Nová kandidátka na post primátora: Procházkova Sieť verí úradníčke
Zdroj: Dnes24.sk

Počas obdobia, keď primátorom bol Andrej Ďurkovský (KDH), bola šéfkou dopravného odboru na magistráte. Hovorca Siete Ján Orlovský pre náš portál zdôraznil, že Radoslav Procházka už pred troma mesiacmi sľúbil obyvateľom Bratislavy, že ponúkne primátora s urbanistickým zázemím a mimoriadnou odolnosťou voči straníckemu vnímaniu sveta. „Pre tento cieľ urobil maximum,“ podčiarkol Orlovský. „O tom, či sa podarí dosiahnuť preň aj podporu pravého stredu sa rozhodne v najbližších dňoch," dodal.

Dohoda politických strán o spoločnej kandidátke so stranou Sieť je podľa Orlovského tesne pred ukončením rokovaní.

V súvislosti s výberom vhodných kandidátov Procházka avizoval, že každý z primátorských a starostovských kandidátov Siete bude musieť zložiť richtársku prísahu a že v rámci nej odznejú záväzky súvisiace so starostlivosťou o mestské financie, kvalitu úradu a života obyvateľov mesta či obce.

Orlovský zopakoval, že zloženie richtárskej prísahy je podmienkou pre všetkých kandidátov na miesta starostov a primátorov, ktorí kandidujú za stranu Sieť alebo sa o podporu strany uchádzajú. „Konkrétne pani Kratochvílová prísahu ešte neskladala, ale urobí tak verejne spolu s ďalšími kandidátmi,“ povedal.

„Jej konkrétne záväzky zatiaľ nepoznám, ale budú predstavené na jej tlačovej konferencii pri oficiálnom spustení volebnej kampane,“ vysvetlil Orlovský pre náš portál.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM