Maros Palesch Rôzne

Nová ambsádorka opustených zvierat

Herečka a moderátorka Kristína Farkašová bude ambasádorkou! Mestská časť Bratislava – Staré Mesto ju vyhlásila za patróna projektu „Nájdite sa ... so zvieratkom z útulku“, ktorý organizuje trikrát ročne v Horárni Horský park.

Zvieratko si tam priamo na mieste možno adoptovať, čo sa už aj osvedčilo. Z Horárne si v minulom roku rovno do svojej obývačky odnieslo psíka alebo mačičku už 27 ľudí! ** „Keď som namiesto hodín klavíra kedysi chodievala venčiť svojho imaginárneho psa, netušila som, že sa mi dostane takej pocty od zvieratiek. Je to moja prvá funkcia,“** priznala sympatická herečka. **„Je pre mňa cťou a verím, že keď sa mi podarilo dostať viacerých psíkov do dobrých rúk aj bez tejto funkcie, táto schopnosť ma neopustí.“ **

Majiteľka fenky Pompi, ktorá bola týraná a zachránená zo smetiska, si dnes život bez psa nevie ani predstaviť a adopciu odporúča. „Nielen, že zachránite život nejakej bytosti, získate niekoho, kto sa stane vašou súčasťou. Výhod je ale viacero – psovi ani mačke netreba meniť vodu v akváriu, zistíte, že granule nechutia až tak zle a ste príjemne donútení chodiť na čerstvý vzduch. A kamaráti hovorili, že na psy sa dajú perfektne baliť baby!“ Absolútnym bonusom podľa nej je, že v sebe objavíte doteraz nepoznanú schopnosť – baviť sa desiatky minút len o zvieratku. „Ale neklamme si – má to aj nevýhody, bude treba viac vysávať,“ dodáva.

Popmi je dnes rovnako slávna ako jej majiteľka, má svoj vlastný profil na sociálnej sieti a údajne sa vyjadrila, že akcia v Horárničke je veľmi dôležitá, preto by sa všetky psy a mačky na nej mali snažiť a nehanbiť sa a ukázať, čo v nich je – prípadne, zapojiť aj citové vydieranie psím pohľadom. „Nebojťe sa nového domova, keť si vás adoptujú, slovné spojeňie „žyvot pot psa“ buďeťe môcť definitývne vyškrtnúť zo svojho žyvota,“ poradila slávna fenka. Jej majiteľka dodáva: „Vlastne vám sprostredkujeme prvé rande naslepo s vaším budúcim parťákom. Môžete si teda zistiť priamo na mieste, či si vzájomne voniate, môžete sa spolu poprechádzať a budete vedieť, či sa budete mať o čom v budúcnosti rozprávať. Sama som bola v Horárničke svedkom fatálnych ľudsko-zvieracích stretnutí.“ ** „Veľmi sa tešíme, že Kristína Farkašová bude ambasádorkou projektu, je pre to ako stvorená. Okrem toho, že už roky sa v pomoci útulkom angažuje, na projekte sa zúčastňuje už od našej prvej akcie v Horárni,“** povedala starostka Starého Mesta Táňa Rosová.

Celoročný projekt trikrát ročne vrcholí akciou pod holým nebom. Zúčastňujú sa jej útulky a združenia na pomoc zvieratám. V minulosti sa napríklad zúčastnili Lucia Hablovičová, Hanka Gallová, Erika Judínyová, Juraj Slezáček, premiérka Iveta Radičová či Eňa Vacvalová. Najbližšie sa akcia bude konať v Bratislave v nedeľu 1. apríla v Horárni Horsky park, zúčastní sa jej až 20 združení – od Košíc, cez Fiľakovo, Žilinu až po Šaštín. Projekt sa koná pod záštitou starostky Starého Mesta Táne Rosovej.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM