Aktualizované Krimi

Nočný požiar v Ružinove: Oheň pohltil byty na troch poschodiach. Horelo aj v nemocnici

Hasiči museli vykonať aj kontrolné merania na výskyt nebezpečných látok v ovzduší, termokamerou vyhľadali všetky skryté ohniská.

Ilustračný obrázok k článku Nočný požiar v Ružinove: Oheň pohltil byty na troch poschodiach. Horelo aj v nemocnici
2
Galéria

V noci na dnes (3. 12.) vzbĺkol požiar na Jašíkovej ulici v Ružinove. Hasiči zasahovali viac ako šesť hodín. Požiar sa im už podarilo zlikvidovať. Obyvateľom z postihnutých poschodí zabezpečila mestská časť dočasné útočisko. Našťastie sa nikto nezranil. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Skryté ohniská

„Požiar vypukol krátko po štvrtej hodine ráno. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiar vypukol v byte na 5. poschodí, pričom sa cez stúpačku rozšíril do ďalších bytov na 6. a 7. poschodí,“ priblížila Križanová.

Hasičom sa ho podarilo zlikvidovať. Vykonali zároveň kontrolné merania na výskyt nebezpečných látok v ovzduší s negatívnym výsledkom, termokamerou vyhľadali všetky skryté ohniská. Na mieste zasahovali hasiči z Dúbravky a z Radlinského u­lice.

Ľudí presťahovali do domu kultúry

Obyvateľom oboch poschodí bytového domu na Jašíkovej ulici pomohla mestská časť, dočasné útočisko našli v priestoroch Domu kultúry (DK) Ružinov. „Zabezpečili sme teplé nápoje, raňajky a čakáme na informácie od hasičov či sa dnes budú môcť vrátiť do bytov,“ uvádza na sociálnej sieti ružinovský vicestarosta Martin Patoprstý, ktorý sa poďakoval hasičom za profesionálny zákrok, kolegom z miestneho úradu a krízového riadenia i miestnej organizácii Cultus Ružinov.

Profesionálnu a rýchlu prácu ocenil aj ružinovský starosta Martin Chren.*** „Jeden vyhorený byt je zrejme od elektrického skratu, ďalšie byty sú ohrozené a snáď včasným zásahom hasičov zachránené, šesť ľudí je dočasne ubytovaných v našom DK Ružinov. Našťastie, dnes snáď nielen bez strát na životoch, ale aj bez vážnych zranení,“*** napísal Chren.

Horelo aj v nemocnici

A to nie je všetko, čo sa požiarov v Ružinove týka! Krátko po 03.15 hod. bola hliadka PZ vyslaná do Nemocnice s poliklinikou na Ružinovskú ulicu k prevereniu oznamu o požiari. „Po príchode sa tam už nachádzali príslušníci HaZZ, ktorí vykonávali potrebné opatrenia. Na mieste bolo zistené, že požiar vznikol úmyselným konaním osoby v jednej z miestností, pričom osoba utrpela požiarom popáleniny,“ informoval Bratislava24 hovorca polície Michal Szeiff.

Po uhasení požiaru bolo zo strany HaZZ zabezpečené odvetrávanie zadymených priestorov. K zraneniu iných osôb nedošlo. „V
súvislosti s požiarom bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia,“
doplnil hovorca.

Je 7:30 ráno a ideme do práce na úrad. Dnes už druhý krát ideme do práce. Prvý krát to bolo, keď v noci zazvonil...

Posted by Martin Patoprstý on Wednesday, December 2, 2020
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM