Maros Palesch Krimi

NOČNÁ HAVÁRIA V SITINE

Frajerina za volantom sa nevypláca, najmä ak na to doplatia nevinní ľudia. A to sa v noci zo stredy na štvrtok v bratislavskom tuneli Sitina stalo.

Dopravná nehoda sparalyzovala nočnú premávku v tuneli Sitina smerom z Petržalky do Lamača o 22:30 hod. Policajti museli úsek uzatvoriť a dopravu odkloniť na náhradnú trasu cez Mlynskú dolinu, križovatku Patrónka a Lamačskú cestu. V tuneli skončili štyri rozbité autá, doslova rozhádzané po celej šírke tunelovej rúry. Našťastie, všetci účastníci skončili bez zranení. Tunel Sitina bol neprejazdný až do 00:50 hod.

Nehodu spôsobil mladý vodič Škody Fabia. Neopatrne predbiehal (chcel sa vraj predviesť pred priateľkou tzv. myšičkami), pričom zachytil VW Passat a Renault Lagunu, no pokračoval v jazde a narazil do Škody Octavia a následne ho zastavil tunelový obrubník. Podľa svedkov, keby pri náraze na obrubník si nepoškodil koleso na svojej fabii, bol by určite z miesta havárie unikol.

Viacerí z účastníkov a aj svedkov nehody sú presvedčení, že mladík z fabie bol pravdepodobne pod vplyvom dákej omamnej látky, tak ako aj jeho priateľka. Na tú sa stále vyhováral, že šoférovala ona, no zábery z tunelových kamier jasne dokázali, že za volantom sedel on. Policajti lustráciou zistili, že vozidlo Škoda Fabia nebolo jeho, ale mamy spolujazdkyne a nemalo ani povinné zmluvné poistenie a dvojica samozrejme ani cent. Taktiež vyšlo najavo, že vinník nehody mal už dávnejšie odňatý vodičský preukaz a teda šoféroval protiprávne. Oboch ich nakoniec naložila do auta a predviedla na výsluch hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky PZ SR.

Zdroj: ASOS Bratislava

BA_SITINA_HAVARIA
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM