Tlačové správy

Niké Športovkyňa mesiaca Zuzana Rehák-Štefečeková: Podporila svoju nástupkyňu i mladých atlétov!

Zuzana Rehák-Štefečeková, zlatá medailistka z Japonska si ako Niké Športovkyňa mesiaca mohla vybrať športovca alebo klub, ktorý získa z Fondu pre budúcnosť športu štedrý grant. Rozhodla sa, že finančnú podporu rozdelí medzi dva športové subjekty.

Ilustračný obrázok k článku Niké Športovkyňa mesiaca Zuzana Rehák-Štefečeková: Podporila svoju nástupkyňu i mladých atlétov!
Zdroj: Niké

Zuzana sa rozhodla pre mladú športovú strelkyňu Aďku a športovú akadémiu v Bratislave s názvom Naša atletika. A práve s Adriánou zlatá medailistka účinkovala aj v reklamnom spote, ktorý je súčasťou veľkej kampane k CSR projektu spoločnosti Niké.

Adriánu som spoznala krátko predtým, ako sme spolu natáčali spot. Myslím si, že je to veľmi talentovaná športovkyňa. Športová streľba ju nadovšetko baví a je do tohto športu ponorená celá rodina,“ uviedla Zuzana a dodala: „Treba povedať, že streľba nie je šport chudobných ľudí. Mnoho ľudí, ktorí s ňou začínajú, majú aj dostatočné finančné zabezpečenie. V prípade Aďky viem, že sa jej peniažky zídu.

Najdrahšia je zbraň

Hviezda reklamného spotu Fondu pre budúcnosť športu vyčlenila Adriáne grant v hodnote 7 500 eur. Sama totiž dobre vie, aká je športová streľba finančne náročná a čo je v tomto prípade najdrahšia položka.

Určite zbraň. Ešte stále aj s týmto grantom, ktorý Aďka dostala, je niekde v polovici, pokiaľ by si chcela kúpiť najkvalitnejšiu zbraň, ktorú mám napríklad ja. Je to práve to, čo je na nás personalizované, zbraň je vyrobená priamo pre nás. Moja by Aďke napríklad nepasovala, nakoľko je ľaváčka, má iné rozmery tela, inú dĺžku ruky,“ prezradila Zuzana.

Dôležitá je trpezlivosť

Podľa Zuzany je v športovej streľbe dôležité nevzdať sa po prvom neúspechu. Ako hovorí, výsledky sa v tomto prípade dostavia až po nejakom čase. „Je to šport trpezlivých. Nefunguje to tak, že prídem na strelnicu a po dvoch rokoch mám zaručene takéto výsledky. Ďalšia vec je tá, že keď jeden víkend strelím 115, neznamená to, že ten ďalší sa mi podarí ten istý výsledok. Sú tam veľké výkyvy. V prvom rade teda ide o trpezlivosť.

Z podpory sa tešia aj mladí atléti

Niké Športovkyňa mesiaca júl si ako druhého beneficienta vybrala aj Našu atletiku, ktorá prostredníctvom Fondu pre budúcnosť športu získala grant v hodnote 2 500 eur. Akadémiu dokonca navštevuje aj Zuzanin starší syn, ktorý na tréningy chodí veľmi rád.

Keď nastalo obdobie lockdownu, nemohli ďalej trénovať. Viem, že ich náklady aj napriek tomu ostali rovnaké. Mám k nim veľmi osobný vzťah a takisto aj môj syn,“ povedala Zuzana.

Zdroj: Niké

ZAPOJTE SA DO FONDU PRE BUDÚCNOSŤ ŠPORTU AJ VY!

Zuzana Rehák-Štefečeková má odkaz aj pre všetkých tých, ktorí snívajú o splnení si svojich športových snov. „Zapojte sa! Keď chcete športovať a chýba vám podpora, stačí sa prihlásiť. Funguje to! Keď vás baví športovať, robte to tak často, ako vám je umožnené.

Zapojte sa alebo zdieľajte možnosť získania štedrého grantu z Fondu pre budúcnosť športu od Niké. Stačí zaslať krátke video so štipkou originality na stránku https://nikefondsportu.sk. Možno sa práve vy alebo vaši známi stanete ďalšími odmenenými, ktorí majú našliapnuté stať sa nasledovníkmi svojich športových idolov. Veľa šťastia!

Zdroj: Niké

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Niké
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM