Tlačové správy

Niekoľko nápadov na rekonštrukciou bytu

Už dlhšiu dobu plánujete rekonštrukciu bytu? Nedokladajte to zbytočne, čím skôr máte premenu interiéru za sebou, tým skôr sa budete môcť tešiť zo splneného sna. Možno sa vám doteraz nechcelo, možno ste nemali čas, ale možno ste nevedeli, ako na to.

Ilustračný obrázok k článku Niekoľko nápadov na rekonštrukciou bytu
Zdroj: freepik.com

S tou treťou obavou vám vieme poradiť. Hneď ako prvé by ste mali vedieť to, že väčšina ľudí máva pred rekonštrukciou bytu podobné pocity. Ide o zásah do prostredia, v ktorom žijeme, spája sa s vyššou finančnou investíciou (mnohí musia siahnuť aj na svoje úspory) a aj tá najmenšia prestavba vyžaduje celkom dôkladnú logistiku. Dúfame, že nasledovné rady a body budú pre vás inšpiráciou začať a vykročiť smerom ku krásnej premene vášho obytného priestoru.

Nechoďte do toho bez plánu

Je nám jasné, že rekonštrukcia bytu je už následkom nejakého plánovania. Inak by stratila svoj pôvodný zmysel. Najprv prídu predstavy, neskôr sa do myšlienok nahrnú aj túžby a jasné plány. Nezostávajte však iba v teoretickej rovine. Vráťte sa do školských čias, zostavte si plán, čerpajte z rôznych zdrojov, študujte. Pýtajte sa ľudí, ktorí majú za sebou rovnakú skúsenosť.

Pomôže vám to viac, než si to viete predstaviť. Okrem nových užitočných vedomostí získate aj silnejší pocit istoty, orientáciu v čase a financiách. Navyše, ak všetko budete mať napísané, nič vám z hlavy nemôže vyšumieť. Síce sa vám teraz môže zdať, že na svoje nápady v žiadnom prípade nezabudnete, majte na pamäti aj to, že rekonštrukcia bytu netrvá jeden deň.

Zdroj: Kachličkovo

Na druhej strane, kontraproduktívne by mohlo byť aj to, ak by ste sa svojich plánov držali až príliš silno. Mohlo by vám takto ujsť mnoho kreatívnych nápadov, užitočných rád a interiérových riešení, ktoré by dokázali prekonať vaše predchádzajúce predstavy. Máte vysnívanú vaňu, ale nikde ju nemôžete nájsť? Nevadí, nehľadajte ju donekonečna. Skúste pozbierať rôzne kúpeľňové inšpirácie, a je vysoko pravdepodobné, že nájdete niečo oveľa krajšie.

Niekedy je viac naozaj viac

Odborníkov zvyčajne vyberáme podľa referencií. Aj tak by to malo byť, občas to ale jednoducho nestačí. To, čo mohlo sedieť jednému, nemusí vyhovovať tomu druhému. Predtým, než sa pustíte do rekonštrukcie bytu, poraďte sa s viacerými odborníkmi, veď v dobe internetu nájdete stovky firiem behom pár sekúnd. Predpokladáme, že súhlasíte aj s tým, že pri prestavbe na každom eure záleží. Ak dostanete viacero ponúk, možno, že aj tento faktor vám pomôže rozhodnúť sa.

Pre lepší prehľad vám prinášame zoznam odborníkov, na ktorých by ste mali pri obnove interiéru myslieť:

  • murár (demolačné práce),
  • vodoinštalatér,
  • elektrikár,
  • dlaždiar,
  • maliar.
Zdroj: freepik.com

Pokiaľ „váš tím“ pozostáva zo samostatných expertov, teda nie sú z tej istej firmy, je rozumné, ak nejakým spôsobom vytvoríte medzi nimi vzájomnú komunikáciu. Ak máte k dispozícii väčší finančný rozpočet, požiadajte jedného konkrétneho dodávateľa, ktorý by mal celý proces pod kontrolou, vrátane koordinácie odborníkov a zabezpečenie materiálov.

Kvalitný materiál nad zlato

Presný zoznam potrebných materiálov vám nedokážeme dodať. Je totiž podmienený typom rekonštrukcie a vašimi zámermi. Počas vytvárania plánu a konzultácií s odborníkmi sa ale určite naučíte niekoľko nových vecí, počas tejto svojej životnej etapy budete „rekonštrukčným expertom“. Ak ste však ohľadom materiálov stále bezradní, s najväčšou pravdepodobnosťou sa bez nasledovných neobídete:

  • cementový poter (estrich),
  • podkladová báza (primer),
  • samonivelizačná stierka,
  • hydroizolačný náter,
  • farby a laky,
  • silikón,
  • lepidlo.
Zdroj: freepik.com

Nuž, ale nestačí sa len pozrieť na ponuku obchodov. Všetky tieto materiály si musíte objednať s vedomím, že nemusí všetko prebehnúť bez problémov. Preto tento krok v žiadnom prípade neodkladajte na poslednú chvíľku. Mali by ste rátať s tým, že daný materiál môže byť vypredaný, resp. vám ho váš preferovaný predajca nedokáže dodať v takom množstve, v akom ho potrebujete. To je obzvlášť nepríjemné, keď pracujete s viacerými odborníkmi, ktorí sú na sebe a na vás závislí.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Vojkovsky.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM