Kultúra

Nie je koncert ako koncert: TOTO podujatie má myšlienku, ktorá vás dostane

Na Slovensku sa objavuje nová forma koncertov. Presvedčte sa o tom aj vy na príjemnej akcii v centre Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Nie je koncert ako koncert: TOTO podujatie má myšlienku, ktorá vás dostane
4
Galéria
Zdroj: Koncerty v kruhu

Koncerty. Všetci vieme ako vyzerajú. Ale čo si predstavíte pod pojmom koncert v kruhu? Na Slovensku sa objavuje nová forma koncertov so silnou myšlienkou.

„Priniesť umenie bližšie k ľudom, aby sme si všetci dovolili byť umelcami, je naším hlavným cieľom. Koncerty v kruhu sú spojením hudby, spevu, pohybu, tanca a hry, teda Viac ako len KONCERT V KRUHU. Určitým spôsobom ide aj o workshop,“ vysvetľuje spoluorganizátorka projektu Lenka Belovičová.

Tvorivosť a harmónia

Počas koncertu v kruhu sa odbúrava a stráca bariéra medzi hlavnými protagonistami a návštevníkom. Umelci vedúci podujatie prinášajú viac než svoje diela. Zdieľajú príbehy svojej životnej cesty, prezentujú svoje hodnoty a postoje, otvárajú svoje vnútro a tiež so záujmom vytvárajú priestor na zdieľanie návštevníkov.

Svojím pôsobením návštevníka vťahujú do procesu tvorenia, pomáhajú mu poodhaliť a povzbudiť jeho umelecký potenciál, privádzajú ho do kontaktu so svojou dušou.

Zo všetkých zúčastnených sa postupne stáva jeden harmonický celok, zachovávajúc autonómiu, individualitu a jedinečnosť jednotlivca.

Sprievodkyňou koncertom bude Anka Repková, známa speváčka, skladateľka a hlasová koučka z Bratislavy. Anka je charakteristická svojou inšpiratívnou hudbou, dychberúcim vystúpením a spoluprácou s výnimočnými zahraničnými umelcami. Mužské hudobné zastúpenie reprezentuje Karlovarčan Jan Smolik, spevák a skladateľ, ktorého piesne vychádzajú z podstaty bytia a otvárajú brány k vlastnej duši.

Nevšedná myšlienka

Nositeľom myšlienky je Milan Surgoš, ktorý vedie stovky workshopov na tému osobnostného rozvoja: „Účastník koncertu v kruhu nie je iba pasívnym konzumentom umeleckého výkonu niekoho iného, ale má možnosť stať sa aktívnym spolutvorcom daného umeleckého diela. Stáva sa doslova jeho priamou súčasťou.“

Koncerty sa uskutočnia v mestách Košice 13.8., v Banskej Bystrici 14.8. a v Bratislave 15.8. V hlavnom meste sa koncert začne o 18.00 hod. na Nádvorí Starej radnice.

Zdroj: YouTube.com

Viac o kultúre v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM