Krimi

Ničivá explózia: Júlový výbuch a požiar vo Vrakuni spôsobil benzín

Nie je známe, či do jednej z prevádzok zrekonštruovaného zdravotného strediska hodil niekto zápalnú fľašu úmyselne.

Ilustračný obrázok k článku Ničivá explózia: Júlový výbuch a požiar vo Vrakuni spôsobil benzín
5
Galéria
Zdroj: TASR

Príčinou silného výbuchu a požiaru v zdravotnom stredisku v bratislavskej Vrakuni, ku ktorému došlo koncom júla, bolo vznietenie sa benzínu.

Výbuch zápalnej fľaše

„Príčinou explózie v uvedenom prípade boli na základe doterajších výsledkov splodiny horenia benzínu,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. Vyšetrovaniu predchádzalo znalecké skúmanie. Nie je známe, či do jednej z prevádzok zrekonštruovaného zdravotného strediska hodil niekto zápalnú fľašu úmyselne.

„Mestská časť, ako prisľúbila, skoro presne do mesiaca a dňa zrekonštruovala fasádu, okná, ako aj vstupné dvere. Vnútorné priestory postupne opravujeme a dúfam, že od 1. októbra tam už bude môcť prevádzka pokračovať. Zatiaľ boli pedikúre poskytnuté náhradné priestory,“ povedal na jeseň pre TASR starosta Vrakune Martin Kuruc.

Výbuch nastal v pondelok 23. júla okolo piatej hodiny ráno a zobudil miestnych obyvateľov. Pri explózii sa nikto nezranil, napriek tomu, že v blízkosti je autobusová zastávka. Výbuch poškodil aj viacero blízko zaparkovaných áut. Po incidente zasahovalo na mieste množstvo hasičských áut a príslušníkov polície. Poškodená časť zdravotného strediska bola dokončená prednedávnom.

Zdravotné stredisko Bebravská
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM