Nina Táborská Krimi

Nič im nie je sväté: Automaty majú služiť cestujúcim, vandalom sa ale zrejme nepáčia

Počas sviatkov Dopravný podnik Bratislava zaevidoval niekoľko prípadov poškodenia automatov na cestovné lístky. DPB sa obáva, že do konca školských prázdnin takýchto prípadov ešte pribudne.

Ilustračný obrázok k článku Nič im nie je sväté: Automaty majú služiť cestujúcim, vandalom sa ale zrejme nepáčia
Zdroj: Dnes24.sk

Poškodzovanie automatov sa začalo ešte v predvianočnom období. Na Silvestra sa situácia ešte vyhrotila a okrem poškodených automatov pribudli aj škody vo vozidlách, rozbité sklo, ukradnuté hasiace prístroje či dokonca bezpečnostné kladivká.

Ako informovala Bratislava24.sk vedúca odboru marketingu a komunikácie Zuzana Vachová, „DPB zatiaľ eviduje odhadované škody na 5 kusoch automatov vo výške približne 4-tisíc eur bez DPH, u ostatných 10 kusov je to približne 1500 eur.“

Dopravný podnik tak vyzýva občanov, aby nepoškodzovali automaty na cestovné lístky, nakoľko si cestujúci nemôžu na zastávkach zakúpiť cestovné lístky. Zároveň by sa tieto finančné prostriedky dali využiť na skvalitnenie služieb verejnosti.

„Na základe minuloročných skúseností navyše predpokladáme, že až do skončenia školských prázdnin ešte podobné prípady pribudnú a škody sa tak ešte navýšia,“ dodala Vachová.

Poškodené automaty na cestovné lístky
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM