Rôzne

Nevyhadzujte peniaze na somariny. Darujte svojim blízkym pod stromček DOBRÝ SKUTOK!

Zabudnite na pyžamá, ponožky a kozmetické balíčky. Obdarujte svojich blízkych originálnym darčekom. A čo je originálnejšie ako dobrý skutok!

Ilustračný obrázok k článku Nevyhadzujte peniaze na somariny. Darujte svojim blízkym pod stromček DOBRÝ SKUTOK!
8
Galéria
Zdroj: pixabay

Rok čo rok sa snažíme nájsť pre svojich blízkych ten najlepší vianočný darček a nenápadne zisťujeme, čo by komu urobilo radosť. Ak ešte stále premýšľate, čím obdarovať priateľov, rodinu a známych, nechajte sa inšpirovať niekoľkými tipmi na dobré darčeky. Urobíte nimi radosť nielen obdarovanému, ale aj mnohým ďalším.

TOP 7 tipov na vianočný darček:

Skutočný darček

So Skutočným darčekom z charitatívneho e-shopu neziskovej organizácie Človek v ohrození urobíte radosť hneď dvakrát. Darovaním prostredníctvom pätnástich darovacích certifikátov (tzv. Skutočných darčekov) potešíte človeka, ktorému ho venujete pod stromček, ale aj toho, komu vašou štedrosťou pomôžete.

Darovať tak môžete napríklad kozu, 20 neposedných kuriatok, školské pomôcky, včelí úľ, či dokonca záchod alebo pumpu na čistú vodu.

Darované kuriatka či už trochu väčšie kurence znamenajú pre chudobné rodiny zdroj príjmov. Keď vyrastú, znášajú vajcia, prípadne ich majitelia môžu vymeniť za topánky, oblečenie, alebo napríklad múku.

Ako na to: Vyberte si darček, ktorým chcete pomôcť. Kúpte si jeden z dobročinných darčekov ako v bežnom e-shope a nezisková organizácia sa postará o to, aby sa vaša pomoc dostala tam, kde je to najviac potrebné. Potom si stiahnite certifikát a niekomu ho venujte ako originálny darček pod stromček.

Skutočný darček kúpite TU.

Adoptujte si kozu

Fliačik, Vrtuľka, Róza, Kozlík, Feši – to sú mená kôz pasúcich sa na Devínskej Kobyle. Darujte občianskemu združeniu BROZ tridsať a viac eur a získajte adopčný certifikát a tričko, ktoré môžete darovať ako vianočný darček komukoľvek v rodine či priateľom. Adoptívnym rodičom sa môže stať každý a na svoje zvieratko sa môžete prísť kedykoľvek pozrieť.

Peniaze, ktoré združenie získa, investuje do maľovania ohrád, nákup krmiva kozičkám na zimu, na nový prístrešok a kŕmidlo. Cieľom projektu občianskeho združenia BROZ, ktoré adopciu ponúka, je myšlienka vrátiť zvieratá na lúky a rastlinstvo na pastviny.

Kozičku si môžete adoptovať TU.

Nákup v Dobrom obchode

Vďaka projektu Dobrá krajina pomáhajú tisícky darcov dennodenne bojovať proti chudobe, chrániť prírodu, odhaľovať korupciu či pomáhať zdravotne znevýhodneným ľudom. Prostredníctvom Dobrej krajiny môžu slovenské neziskové organizácie žiadať o finančný príspevok na konkrétny projekt.

Dobrý obchod chce pomáhať tomuto snaženiu a spájať šikovnosť a štedrosť SAShE ľudí s potrebou neziskových organizácií a ľudí, ktorým pomáhajú. V Dobrom obchode sa predávajú ručne robené výrobky buď z chránených dielní neziskových organizácií, alebo od SAShE autorov, ktorí sa stali Donormi neziskových organizácií. Príjmy z predaja sú príspevkami pre neziskové organizácie a sú oslobodené od provízneho systému SAShE.sk, takže celá suma za zakúpený výrobok putuje organizácii.

Každá jedna vecička v Dobrom obchode na SAShE je spojená s projektom na Dobrej krajine. V popise vecičky vždy nájdete link na konkrétny projekt, na ktorý kúpou prispejete.

Ak chcete potešiť peknou handmade vecičkou a prispieť na dobrú vec, šup do Dobrého obchodu TU.

Adoptujte si psíka z VŠVAP

Máte vo svojom okolí niekoho so zrakovým a telesným postihnutím? Kúpou dobrého skutku pod stromček môžete pomôcť aj tým menej šťastným. Ako? Adoptujte si psíka! Nie naozaj, virtuálne.

Virtuálnym adoptovaním psíka z výcvikovej školy pre vodiacich psov (VŠVP) pomôžete ľuďom so zrakovým a telesným postihnutím spraviť krok k samostatnosti. Zároveň budete každé tri mesiace dostávať emailom informácie o adoptovanom psíkovi.

Váš dar spolu s ostatnými bude určený pre skvalitnenie chovu, výchovy, výcviku našich zverencov a rovnako ako aj samotného odovzdávania vycvičených vodiacich alebo asistenčných psíkov klientom. Do programu Adopcia sa môžete zapojiť buď jednorázovým darom vo výške 35 eur, alebo formou pravidelného mesačného darcovstva vo výške 5 eur. Certifikát spolu s fotografiou vami vybraného psíka a odznakom obdržíte do 30 dní od evidencie platby.

Adoptovať si psíka môžete TU. Milovníkom psíkov môžete pod stromček kúpiť aj tričko.

Dobrý darček

Stále sa neviete rozhodnúť, čo podarovať blízkej osobe pod stromček? Nesilte to, darujte dobrý pocit. Prispejte v mene obdarovaného rodine s deťmi, ktorá sa kvôli chorobe ocitla vo finančnej tiesni.

Darovanú sumu odošle nezisková organizácia Dobrý anjel chorému do posledného centu. Vďaka prihlasovacím údajom budete presne vedieť, komu pomohla. Dobrý darček vám organizácia doručí v peknej obálke poštou a vy ho môžete následne uložiť pod vianočný stromček a obdarovať ním blízkeho.

Kúpiť dobrý darček môžete TU. Nezabudnite navštíviť aj e-shop Dobrého anjela.

Darujte strom

Chceli by ste svojmu priateľovi, bratovi, sestre či rodičom darovať strom? Je to možné aj keď bývate v paneláku. Stačí, ak pošlete 50 eur na číslo účtu alebo na adresu lesoochranárskeho združenia VLK a napíšte správu o tom, kam vám majú poslať poďakovanie, samolepku a list symbolického vlastníka. Nezabudnite napísať aj meno obdarovaného.

Kúpou stromu sa pridáte k ľuďom, ktorí sa snažia zachrániť kúsok divočiny na východnom Slovensku. Kupujúci prispieva na rozšírenie súkromnej prírodnej rezervácie Vlčia.

Viac sa dozviete TU.

Móda s príbehom

Milujete nakupovanie? Milujete kvalitné kúsky svetových značiek? Napĺňa vás pomáhať? NOSENE je projekt, v ktorom staré veci získavajú novú šancu. Zákazníci si kupujú módu s príbehom, ktorá navyše aj pomáha. Z každého nákupu v NOSENE ide 15 % na podporu organizáciám pomáhajúcim týraným ženám. „U nás nenájdeš žiadne nahádzané oblečenie, v ktorom sa musíš prehrabávať. Len tie najlepšie voňavé kúsky, ktoré sú hygienicky čisté,“ uvádza na svojej stránke NOSENE.

Štýlové kúsky z NOSENE nájdete na križovatke Jesenského a Štúrovej v Bratislave.

Darujte dobrý skutok
8
Galéria
Zdroj: adoptujsikozu.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM