Tomáš Stupavský Rôzne

Neviete ako si spestriť pracovný týždeň? Tieto podujatia vás v hlavnom meste čakajú už oddnes

Tento pracovný týždeň prinesie niekoľko zaujímavých podujatí. Bratislava24.sk vám prináša prehľad tých najzaujímavejších, ktoré vás v hlavnom meste čakajú už od pondelka.

Ilustračný obrázok k článku Neviete ako si spestriť pracovný týždeň? Tieto podujatia vás v hlavnom meste čakajú už oddnes
Zdroj: Dnes24.sk

Madagaskar: Odkaz Mórica Beňovského

Premietanie nového slovenského dokumentárneho filmu spojené s prezentáciou zážitkov a fotografií z úžasného Madagaskaru.

Genéza posledných chvíľ života Mórica Beňovského prepojená s odkazom jeho potomkov žijúcich na Slovensku ponúka pestrú dokumentárnu mozaiku s hranými scénami, čarovnými scenériami, ale aj zaujímavými výpoveďami odborníkov, ktorí sa zúčastnili na expedícii a pri hľadaní hrobu Mórica Beňovského na Madagaskare.

Nový film voľne nadväzuje na dokument Móric Beňovský žije!, ktorý bol koprodukovaný s RTVS v roku 2012. Projekt bol podporený Audiovizuálnym fondom.

Pondelok / Rivers Club / 18:30 / Vstupné: 5 €, 2 €

Výtvarný ateliér

Príďte sa i vy so svojimi ratolesťami od 2 do 4 rokov kreatívne vyžiť do výtvarného ateliéru DK Lúky. Počas jednej hodiny sa nie len vaše dieťa, ale i vy priučíte výtvarným technikám. Dieťa získa výtvarné zručnosti, návyky i základy estetického vnímania a prejavu. Netreba so sebou nosiť žiadne pomôcky, ateliér vám ich zabezpečí.

Utorok / Dom kultúry Lúky / 10:00 / Vstupné: 2 €

Jo Nesbø v Bratislave

Jeden z najpredávanejších a najoceňovanejších detektívnych autorov súčasnosti Jo Nesbø zavíta do Bratislavy. 6. mája sa s autorom uskutoční jedna beseda a dve autogramiády.

Záujemcovia, ktorým sa nepodarilo kúpiť vstupenky, môžu besedu sledovať v pohodlí svojich domovov ako priamy prenos cez webovú stránku martinus.sk/nesbo.

Z kníh Jo Nesba vydaných na Slovensku bolo doteraz predaných takmer 200 tisíc výtlačkov. Vo vydavateľstve Ikar od autora vyšlo: Séria s Harrym Holem: Netopierí muž (2014), Zrada (2008), Bohyňa pomsty (2010), Diablova hviezda (2010), Spasiteľ (2012), Snehuliak (2012), Pancierové srdce (2013), Prízraky (2013), Polícia (2014). Samostatné krimi-romány: Headhunters – Lovci mozgov (2012), Syn (2014). V apríli tohto roku vyjde román Šváby.

Streda / Martinus na Obchodnej ulici / 16:00

Večer najväčších filmových chýb

Aj vy sa občas potešíte, keď si vo filmoch všimnete nejakú tú chybičku, ktorú si iní nevšimnú? Napríklad keď má herec zrazu oblečené niečo odlišné ako pred pár sekundami, alebo keď sú vo filme odohrávajúcom sa v 15. storočí elektrické stĺpy, či keď sa pred kamerou zabudne zvukár s padajúcim mikrofónom? Ak ste pozorný divák, potom neváhajte navštíviť filmovú prednášku so šéfredaktorom portálu kinema.sk Petrom Konečným.

Streda / KC Dunaj / 20:00 / Vstupné: 3€ v predpredaji v bare KC Dunaj

WhatCity? “ hľadáme dobrého suseda!

Príďte si v stredu večer 6. mája do Starej tržnice vypočuť krátke pútavé prednášky štyroch zahraničných odborníkov na tému „Baugruppe-CoHousing-Stavebné spoločenstvo“. Zapojte sa do diskusie a zistite všetko, čo vás zaujíma. A vezmite so sebou i svoju babku, šéfa, sestru, kamaráta… všetkých, ktorí „hľadajú dobrého suseda“.

Program:

  • 18:00 Michael LaFond: “what city? CoHousing! why, how, when, where?”
  • 18:20 Fritz Oettl: “The Making of Co-Housing JAspern in Vienna“
  • 18:40 Renata Jaffe: “Ako to funguje v praxi”
  • 19:00 Ernst Gruber: “Co-Housing in Vienna: Models, benefits and strategies”
  • 19:20 10 minútová prestávka
  • 19:30 panelová diskusia: speakeri a hostia (Miroslav Tížik a Boris Hrbáň), moderuje Milota Sidorová
  • 20:30 afterparty v TUTO

Streda / Stará Tržnica / 18:00 / Vstupné: 5 €

Slavín – Nebeský štít

Prehliadka Nebeského štítu, ako kopec, ktorému my hovoríme Slavín, nazývali obyvatelia Bratislavy pred stáročiami. Jeho vrchol býval zahalený hmlou a oblakmi. Dnes ich rozráža pylón pamätníka vojakom padlým v II. svetovej vojne.

Súčasťou našej prehliadky je aj zriedkavá možnosť navštíviť interiér pietnej siene obradov a predstavenie pôvabných víl na Donovalovej, Vlčkovej a Kuzmányho ulici.

Štvrtok / Vojnový pamätník Slavín / 15:00 / Vstupné: dobrovoľné (max 5 € za osobu)

Swing Society Orchestra

Swing Society Orchestra oslavujú ôsme narodeniny. Program narodeninovej párty bude obohatený o vystúpenia špeciálnych hostí kapely a tiež predkapely Jerguš Oravec Trio.

Na narodeninovom koncerte Swing Society Orchestra vystúpia tradiční vzácni hostia ako Katarína Micháliková, Katka Korček, Samuel Hošek, Tomáš Vravník, Tomáš Palonder a po dlhom čase aj dlhoročný priateľ kapely, hudobný skladateľ, aranžér a klavírny virtuóz Vladislav Šarišský, v hudobných kruhoch známy pod prezývkou Slnko. Pripravené je aj prekvapenie, ktoré sa však dozvedia iba návštevníci koncertu.

Štvrtok / V – klub / 20:00 / Vstupné: predpredaj 6 €, na mieste 8 €

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM