Rastislav Búgel Správy

Neviditeľná ZBRAŇ proti cestným pirátom! Priestupky vodičov odhaľujú policajné DRONY

Vedeli ste o tom, že na slovenských cestách neodhaľujú priestupky iba zo zeme? Vo vzduchu dohliadajú na bezpečnosť aj policajné drony.

Ilustračný obrázok k článku Neviditeľná ZBRAŇ proti cestným pirátom! Priestupky vodičov odhaľujú policajné DRONY
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Moderná doba si žiada moderné riešenia. Medzi najužitočnejšie technológie 21. storočia patria bezpochyby aj drony. Niekoľko kusov má k dispozícii aj slovenská polícia.

Hoci o tom väčšina vodičov nevie, už dva roky na nich dohliadajú zo vzduchu.

Idú s dobou

Polícia novinku prezentovala v máji 2022. Ako vtedy uviedla, pre vodičov sú takmer neviditeľné. „To, čo bežne funguje v zahraničí sa bude využívať aj na Slovensku. Vodič si takúto "policajnú hliadku“ vo vzduchu prakticky nemá šancu všimnúť," uviedla vtedy polícia.

Drony dohliadajú na bezpečnosť v doprave. Vodiči sa s nimi môžu stretnúť napríklad v prípade zlého odbočovania či predbiehania cez plnú čiaru. „Drony budeme využívať najmä v ťažších terénoch ako vrcholy stúpania, klesania alebo pri neprehľadných zákrutách,“ prezradila pred dvoma rokmi polícia.

Najnovší prípad

Aj po rokoch sú policajné drony stále v strehu. Pred niekoľkými dňami polícia prezentovala ďalší prípad, pri ktorom im pomohla „lietajúca kamera“.

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave vďaka dronu odhalili vodiča, ktorý na semaforoch prešiel na červenú. O niekoľko metrov ďalej ho zastavila policajná hliadka.

„Za priestupok v cestnej premávke, ktorého spáchania sa týmto konaním dopustil, mu bola na mieste uložená bloková pokuta,“ prezradila polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM