Nina Táborská Rôzne

Netreba hneď všetkých hádzať do jedného vreca! Niektoré verejné priestranstvá sú krajšie vďaka ľuďom bez domova

Ľudia bez domova z nízkoprahovej nocľahárne Depaul na Ivánskej ceste upratujú verejné priestranstvá v Ružinove. Tento typ pracovnej terapie podporila dokonca mestská časť Ružinov formou grantu.

Ilustračný obrázok k článku Netreba hneď všetkých hádzať do jedného vreca! Niektoré verejné priestranstvá sú krajšie vďaka ľuďom bez domova
Zdroj: Dnes24.sk

V Ružinove totižto od odpadkov čistili už napríklad aj okolie Kozmosu na sídlisku Ostredky a Martinského cintorína a zamerali sa aj na likvidáciu skládky odpadu na Studenej ulici na Trnávke.

Takisto upratovali trasu z Ivánskej cesty smerom do vlastnej nocľahárne. Ľudia bez domova tak čistili hlavne tie priestranstvá, ktoré znečisťujú práve bezdomovci.

Bezdomovectvo je vážny sociálny problém. Výnimkou nie je ani Bratislava. Presné čísla o ľuďoch bez domova v hlavnom meste neexistujú, odhady neziskových organizácií však hovoria o počte 3–5 tisíc. Žiaľ, existujúce útulky a nocľahárne v Bratislave nie sú schopné ubytovať všetkých. A tak ľudí žijúcich na ulici, neubúda.

Viac sa dočítate tu: Mestu pomáhajú tí, ktorí sami potrebujú pomoc. Ľudia bez domova to robia pre nás, čo môžeme urobiť my pre nich?

V súčasnosti je v Bratislave na pretrase aj návrh mestských poslancov za klub Bratislava Inak, ktorí by chceli vykázať ľudí bez domova z bratislavskej mestskej hromadnej dopravy. Chcú totiž vozidlá zatraktívniť, prilákať do nich viac cestujúcich a aj takto pomôcť riešiť dopravné zápchy v hlavnom meste.

Viac sa dočítate tu: Bezdomovcov chcú vykázať z MHD. Vyviesť by ich mohli aj revízori

Ľudia bez domova upratujú verejné priestranstvá
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM