Kultúra

Netopier v SND. Podmanivá opereta, ktorá nesklame

Predstavenie sa nesie v rytme vychádzajúceho z pohybu, tanca, nádhernej melodiky. Zaujme v áriách aj duetách svojou virtuozitou a veľkoleposťou zborov.

Ilustračný obrázok k článku Netopier v SND. Podmanivá opereta, ktorá nesklame
6
Galéria
Zdroj: SND.sk

Do Slovenského národného divadla zavíta opäť kráľ viedenských valčíkov Johann Strauss ml. a jeho Netopier. Dielo, ktoré nikdy nesklame. Rafinovanú operetu s podmanivými melódiami, vtipnými zámenami a rozihranými situáciami uvádzajú popredné operné scény.

Speváci v plnom nasadení

Netopier divákom prináša vždy pozitívnu energiu svojou hravosťou a jemným humorom, od interpretov však vyžaduje úplné spevácke i herecké nasadenie. Práve preto ju majú v repertoári poprední operní sólisti, aby všetko na scéne – spev i herecký kumšt pôsobili bezprostredne tak, ako to „ľahkonohá“ múza – opereta vyžaduje.

Práve pre tieto kvality býva na programe v čase sviatočnom pred blížiacim sa záverom roka. Nadväzujúc na túto tradíciu ju opäť uvádza aj Opera SND a do konca roka až trikrát – v sobotu 17. decembra, v utorok 27. decembra a pochopiteľne na Silvestra.

Láska a radosť zo života

Príbeh operety Netopier je priezračný, o trochu vypočítavej pomste jedného kamaráta bonvivána druhému, v ktorej zohráva úlohu celá mašinéria zápletiek a podvádzaní v mene lásky a radosti zo života. Nesie sa v rytme vychádzajúceho z pohybu, tanca, nádhernej melodiky, jednoducho zaujme v áriách, duetách a kupletoch svojou virtuozitou a veľkoleposťou zborov.

V alternáciách sa vystriedajú poprední naši i hosťujúci sólisti Miroslav Dvorský, Jakub Pustina, Adriana Kohútková, Petra Perla-Nôtová, Ján Galla, Juraj Peter, Denisa Šlepkovská, Monika Fabianová, Ondrej Šaling, Tomáš Juhás, Daniel Čapkovič, Ivan Ožvát a ďalší. Opereta je naštudovaná v nemeckom jazyku so slovenskými titulkami, hovorené slovo je pravdaže v slovenčine. Spev preruší aj vstup známej postavy Froscha – raz v podaní popredného hosťa z Košíc Ivana Krúpu, inokedy zasa v podaní známeho herca a moderátora Petra Marcina. To všetko pod taktovkou Dušana Štefánka.

Vstupenky je možné zakúpiť on-line na webovej stránke snd.sk alebo v pokladniciach divadla.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM