Rôzne

Nová moderná nemocnica v Bratislave: Hrubá stavba na Boroch by mala byť čoskoro dokončená

Nemocnica by mala byť prvou koncovou nemocnicou siete Svet zdravia, investícia súkromníkov by sa mala vyšplhať na 240 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Nová moderná nemocnica v Bratislave: Hrubá stavba na Boroch by mala byť čoskoro dokončená
7
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.

Hrubá stavba budúcej nemocnice na Boroch v Lamači by mala byť čoskoro dokončená. Uviedla to komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková. O prácu tu prejavilo záujem 1200 uchádzačov.

Záujemcov o prácu je neúrekom

Nemocnica celkovo ponúka 1200 pracovných pozícií. Prvé výberové konania, ktoré sa budú týkať ošetrovateľských manažérskych pozícií, sa podľa siete začnú v marci.

„O našu nemocnicu prejavilo záujem veľké množstvo zdravotníckeho i nezdravotníckeho personálu. Už dva roky pred spustením prevádzky evidujeme 1200 uchádzačov zo Slovenska aj zahraničia. Celkovo máme pritom k dispozícii rovnaký počet pracovných miest, z čoho bude približne 250 lekárov a 800 sestier a ošetrovateľov,“ uviedol generálny riaditeľ siete nemocníc a polikliník ProCare a Svet zdravia Vladimír Dvorový.

Obsadzovať by sa mali najprv pozície hlavných sestier a manažérok ošetrovateľstva. V najbližších mesiacoch plánujú individuálne obsadzovať aj pozície klinických lídrov. Cieľom je podľa siete nemocníc naplniť takmer všetky manažérske pozície ešte v tomto roku. Nemocnica tiež v roku 2020 naberie aj prvú časť technických pracovníkov.

Prví pacienti v roku 2022

Projektový riaditeľ Nemocnice novej generácie Svet zdravia Bory Ján Klimko priblížil, že po ukončení hrubej stavby sa následne začne s realizáciou piateho nadzemného podlažia, ktoré bude technickým podlažím. V rovnakom čase sa začnú aj práce na vybraných strechách a častiach fasády. Technické podlažie by malo byť ukončené v máji tohto roku.

Nemocnica by mala byť prvou koncovou nemocnicou siete Svet zdravia, investícia súkromníkov by sa mala vyšplhať na 240 miliónov eur. Spustenie prevádzky je plánované v prvom kvartáli 2022.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM