Rôzne Správy

Nemocnica Bory sa posunula o ďalší krok k OTVORENIU: Získala dôležité povolenie

Prvé pracoviská nemocnice sa majú otvoriť v marci tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica Bory sa posunula o ďalší krok k OTVORENIU: Získala dôležité povolenie
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nemocnica Bory, ktorú postavili v bratislavskom Lamači, získala od Bratislavského samosprávneho kraja povolenie na prevádzku. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Jana Fedáková. Na základe toho chce nemocnica iniciovať ďalšie rokovanie so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou o zazmluvnení.

Otvorenie v marci

Tento týždeň sme sa stali všeobecnou nemocnicou, poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, čo nás veľmi teší a predstavuje to ďalší významný krok k otvoreniu nemocnice pre pacientov,“ uviedol generálny riaditeľ nemocnice Ľuboš Lopatka.

Prvé pracoviská nemocnice sa majú otvoriť v Bratislave v marci tohto roka.

Nemocnica má mať 405 lôžok. Jej súčasťou bude okrem iného 16 operačných sál či urgentný príjem s heliportom. Poskytovať má zdravotnú starostlivosť vo viac ako 50 špecializáciách. Celkovo plánuje nemocnica zamestnať viac ako 1500 ľudí.

Nemocnica Bory získala právoplatné stavebné povolenie v júli 2018 a následne v auguste toho roku sa začalo s jej výstavbou. Šesťpodlažný objekt má jedno podzemné podlažie, štyri nadzemné podlažia, piate technologické podlažie a na streche sa nachádza heliport. Súkromná investícia do zdravotníctva sa má pohybovať na úrovni 240 miliónov eur.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM