Nina Táborská Kultúra

Nemáte plány na víkend? Čas urobiť si ich! Toto ponúka Bratislava na najbližšie dva dni

Víkend je opäť tu a s ním aj rôzne podujatia, s ktorými si môžete spríjemniť dni voľna. Redakcia Bratislav24.sk pre vás vybrala tie najzaujímavejšie z nich. Pozrite sa, čo vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte plány na víkend? Čas urobiť si ich! Toto ponúka Bratislava na najbližšie dva dni
Zdroj: Dnes24.sk

Sobota v Starej tržnici

Kde sú toľko mama a ocko? A odkiaľ prichádzajú deti na svet? A to bruško? A bocian? Toľko zvedavých detských otázok, na ktoré odpovie divadlo Feder Teater s hrou Ono sa to povie. Veď hra je odpoveď na všetko… Teda, až pokým sa nevrátia rodičia. S novým bračekom alebo sestričkou. Event nájdete TU.

Škôlkohra pre deti od 3 do 6 rokov

Sobota / 11:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Súčasťou bude tentokrát aj Bazár, ktorý má okrem hradu Devín svoje zastúpenie aj v Starej tržnici. Nájdete tu starožitnosti, vintage kúsky a rôzne kuriozity.

Sobota / 08:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Okrem toho sa v Starej tržnici počas soboty koná aj tradičný potravinový trh, ktorý prináša niekoľko noviniek a zmenu otváracej doby. Viac sa dočítate TU.

Sobota / 08:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Sobotňajšie tvorivé dielne v Petržalke

V areáli hotela Bonbón sa v sobotu budú skladať Origami, farebné kvety z papiera. Tvorivé dielne sú súčasťou Kultúrneho leta v Petržalke. Sobotňajšie tvorivé dielne budú vždy v sobotu prebiehať na detskom ihrisku hotela. V nedeľu sa tu zase konajú Nedeľné divadielka.

Sobota / 14:00 / Detské ihrisko v areáli hotela Bonbón / Vstup voľný

Bratislavská Kalvária

Aká je história vzniku bratislavskej najznámejšej kalvárie? Akú úlohu zohrávala v živote obyvateľov mesta? Akú odozvu našla v dobovej tlači? Ako vlastne vyzerala v čase svojho vrcholu? Dozviete sa už túto sobotu.

Sobota / 15:00 / Geografický ústav na Štefánikovej ul. 49 / Vstupné 3 eurá, pre členov 1,50

Kultúrne leto v Novom meste 2015

Bratislavská mestská časť Nové mesto pripravila bohatý program na leto. Každú sobotu sa na Kuchajde konajú rôzne koncerty. Tento raz príde Michal David Revival (pop, disco)

Sobota / 18:00 / Kuchajda / Vstup voľný

Bratislavské rarity

Čo ukázať v Bratislave príbuzným a priateľom, ktorí k nám prídu cez prázdniny na návštevu? Ak si lámete hlavu nad touto otázkou, v sobotu sa môžete vybrať na netradičnú prechádzku mestom. Okrem iného sa dozviete napríklad aj čo je v Bratislave výnimočné a čo jednoducho „iba“ zaujímavé, o múmii, ktorá má svojho dvojníka, uvidíte anglické gobelíny v Primaciálnom paláci, kostolné veže, ktoré nie sú kostolnými vežami,… Prehliadka potrvá maximálne dve hodiny.

Nedeľa / 15:00 /Rybné námestie pri Trojičnom stĺpe / Vstupné dobrovoľné (max. 5 eur za osobu)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM