Nina Táborská Rôzne

Nemáte ešte vianočné darčeky? Nezúfajte: Koncerty a podujatia ako tipy na darčeky

Vianoce sa nezadržateľne blížia, nákupné centrá praskajú vo švíkoch, všetci zažívajú predvianočný zhon. Vyhnite sa vianočným ošiaľom a nakúpte z pohodlia domova - prekvapte lístkom na koncert. Toto je prehľad najzaujímavejších podujatí na rok 2015, ktoré sa budú konať v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte ešte vianočné darčeky? Nezúfajte: Koncerty a podujatia ako tipy na darčeky
Zdroj: TASR

Každý rok sa nájdu opozdilci, ktorí si nákup vianočných darčekov nechávajú na poslednú chvíľu, ale i tí, ktorí ich kvôli iným povinnostiam nestíhajú kúpiť skôr. Bratislavu čaká budúci rok niekoľko zaujímavých koncertov a podujatí. Prekvapte svojich blízkych lístkom na niektoré z nich. Ešte stále stíhate kúpiť dobré miesta.

5.-8. február, Cirque du Soleil – QUIDAM

Obľúbený „slnečný cirkus“, súbor Quidam, sa predstaví v hlavnom meste od 5. do 8. februára 2015 v Slovnaft Arene v siedmich jedinečných predstaveniach. Quidam mal svetovú premiéru v Montreale ešte v roku 1996. Odvtedy precestoval súbor päť kontinentov a jeho vystúpenie potešilo už milióny divákov. Cirque du Soleilmá 5-tisíc zamestnancov, vrátane viac než 1300 umelcov z vyše 50 krajín sveta.

9. február, Sabaton + special guests

Škandinávski hrdinovia prichádzajú do Bratislavy. Sabaton je švédska Heavy metalová hudobná skupina, ktorá začiatkom roka 2015 prinesie celkom novú šou a tiež špeciálnych hostí, ktorými budú Delain a Battle Beast. Posledný klubový koncert Sabaton v Bratislave ešte v roku 2013 bol vypredaný ešte v predpredaji.

20. február, Ennio Morricone

Oskarový tvorca filmovej hudby má v hlavnom meste vystúpiť aj so symfonickým orchestrom a veľkým speváckym súborom. Maestro bol z dôvodu nečakaného predĺženia poúrazovej rekonvalescencie nútený dvakrát presunúť termín koncertu a napokon vystúpi 20. februára v Slovnaft aréne. Ennio Morricone zložil hudbu k viac ako 500 filmom, dostal desiatky ocenení za svoju filmovú hudbu a bol 5-krát nominovaný na Oscara.

27. február, Katy Perry – The Prismatic World Tour

Svetová superstar Katy Perry sa koncom februára predstaví v Slovnaft Aréne v Bratislave s ako ho opísal Financial Times „najšialenejším, najlepším a najzábavnejším koncertom roku.“ Minulý rok speváčka vydala svoj tretí štúdiový album s názvom „PRISM“, ktorý vyšiel v októbri 2013. Známa skladba, „Roar“ sa stala celosvetovým hitom. Umiestnila sa na prvom mieste v rebríčku iTunes v 96 krajinách.

18. apríla, Robbie Williams – Let me entertain you tour

Bratislava sa opäť môže tešiť na návštevu pop hviezdy. 18. 5. sa v rámci Let Me Entertain You Tour v bratislavskej Slovnaft Arene predstaví anglický spevák, skladateľ a príležitostný herec Robbie Williams. Zaradil sa medzi pop hviezdy svetového formátu s miliónmi fanúšikov.

Do Viedne len skok:

1. február, Queen + Adam Lambert vo Viedni

1. apríl, Paul Simon & Sting: On stage together vo Viedni

10. jún, One Dircetion vo Viedni

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM