Krimi

Nehoda pod vplyvom alkoholu. Opitá vodička zišla z cesty a havarovala

V obci Veľký Biel havarovala 49-ročná vodička, ktorá si za volant sadla pod vplyvom alkoholu. S autom zišla z cesty do predzáhradky rodinného domu.

Ilustračný obrázok k článku Nehoda pod vplyvom alkoholu. Opitá vodička zišla z cesty a havarovala
Zdroj: TASR

V obci Veľký Biel v okrese Senec havarovala 49-ročná vodička, ktorá si za volant sadla pod vplyvom alkoholu. So svojou Škodou Fabia zišla z cesty do predzáhradky jedného z rodinných domov na Jantárovej ulici. Poškodila pritom lampu pouličného osvetlenia. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Až rok za mrežami

Podľa jej ďalších slov k dopravnej nehode došlo v stredu 12. októbra 2016 krátko po 14:00 hod. Ingeborg T. nezostala na mieste nehody, ale pokračovala v jazde a zastavila na parkovacom mieste. Privolaná policajná hliadka v jej dychu namerala 2,15 promile (1,03 mg/l) alkoholu, čo potvrdila aj opakovaná skúška.

Príčinou nehody podľa Mihalíkovej bolo, že vodička sa pravdepodobne plne nevenovala vedeniu vozidla. Škoda na pouličnom osvetlení bola vyčíslená na 300 eur. Ženu policajti predviedli na policajné oddelenie, kde bola obvinená z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnená do cely policajného zaistenia. Prípad sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní. Vodičke hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave v tejto súvislosti opätovne upozornilo vodičov, aby nesadali za volant pod vplyvom alkoholu. „Takouto nezodpovednou jazdou vystavujú nebezpečenstvu nielen svoje životy, ale aj životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky,“ doplnila Mihalíková.

Čítajte aj: Chytili ho! Polícia zadržala bankového lupiča. Hrozí mu až dvanásť rokov basy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM