Hokej

Nečakaný krok slovenského hokejového klubu: Rozhodol sa nedohrať sezónu

Klub sa rozhodol ligu v tejto sezóne nedohrať, ale z ligy sa neodhlasuje. Môžu za to tragické udalosti.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaný krok slovenského hokejového klubu: Rozhodol sa nedohrať sezónu
Zdroj: Rastislav Búgel

Slovenský hokejový klub iClinic Bratislava Capitals požiadal medzinárodnú ICE Hockey League o prerušenie účasti v ďalších zápasoch sezóny. Vedenie sa tak rozhodlo po minulotýždňových tragických udalostiach, ktoré klub zasiahli. Zástupcovia súťaže následne agentúre APA potvrdili, že žiadosť bratislavského klubu vzali na vedomie a budú sa ňou v najbližších dňoch zaoberať.

Capitals sa však zo súťaže neodhlasujú a v ďalšej sezóne by v nej chceli pokračovať.

Tragické udalosti

„Vzhľadom na tragické udalosti, ktoré v uplynulých dňoch zasiahli náš klub, sa vedenie klubu okamžite stretlo s cieľom vyriešiť naliehavú otázku, ako ďalej s pôsobením iClinic Bratislava Capitals v nadnárodnej ICE Hockey League. Rozhodnutie sa nerodilo ľahko, avšak po dôslednom zvážení všetkých faktov sa klub rozhodol požiadať vedenie ICE Hockey League o prerušenie účasti iClinic Bratislava Capitals v ďalších zápasoch tejto sezóny. Klub sa rozhodol ligu v tejto sezóne nedohrať, ale z ligy sa neodhlasuje. Budeme čakať na spätnú väzbu zo strany vedenia ligy,“ píše sa vo vyhlásení klubu.

Ten zasiahli v priebehu pár dní dve tragické správy. Pred dvoma týždňami v piatok skolaboval na ľade rakúskeho Dornbirnu útočník Boris Sádecký, bol vo vážnom stave a napokon skonal na zlyhanie srdca v stredu vo veku 24 rokov. O dva dni neskôr zomrel aj viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek mladší. „Nateraz našim hráčom ďakujeme za ich doterajšie úsilie a ich hokejové srdcia, ktoré nechávali na ľade pri každom jednom zápase. Veríme, že fanúšikovia pochopia toto rozhodnutie a podporia nás v tomto neľahkom období,“ uvádza stanovisko vedenia iClinic Bratislava Capitals.

Doterajší priebeh

Capitals vstúpili do IHL v sezóne 2020/21, v základnej časti obsadili 7. miesto a v nadstavbe sa pri svojej premiére prebojovali do play off. V ňom podľahli vo štvrťfinále neskoršiemu vicemajstrovi Bolzanu 1:4 na zápasy.

V prebiehajúcom ročníku odohrali 14 zápasov, v ktorých nazbierali 20 bodov a patrila im priebežná 10. priečka zo štrnástich účastníkov súťaže.

Ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM