ESL Správy Samospráva

Nebezpečný múr na Ulici Ľudovíta Fullu pôjde konečne dole. Jurigovo námestie má opeknieť

Dočkajú sa? Roky skúšaní obyvatelia Jurigovho námestia v Karlovej Vsi sa vraj konečne majú na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečný múr na Ulici Ľudovíta Fullu pôjde konečne dole. Jurigovo námestie má opeknieť
2
Galéria

„Na mňa má mimoriadne povzbudivý účinok nefalšovaný záujem a nepredstieraná snaha vecami pohnúť,“ napísala po stretnutí s primátorom Matúšom Vallom starostka Karlove Vsi Dana Čahojová. „Takto mestský majetok nemôže vyzerať,“ deklaroval snahu primátor.

Sanácia múru

Na neďalekej Ulici Ľudovíta Fullu sa už dávnejšie zosunul oporný múr. Hlavné mesto ešte v apríli poverilo zabezpečením sanácie mestskú investorskú a inžiniersku organizáciu Generálny investor Bratislavy.

"Na základe získanej dokumentácie, zisteného skutkového stavu a konzultácie so statikom bolo navrhnuté predbežné technické riešenie sanácie oporného múru, bola určená predpokladaná cena stavby a projektových prác. V súčasnosti sa pripravuje verejná súťaž na obstaranie projektu stavby,“ uviedla v informácii o príprave sanácie oporného múru technická námestníčka GIB Barbara Beňová.

Na havarijný stav sa sťažujú obyvatelia, no starostka ich ubezpečuje, že veci sa konečne pohli. „Múr pôjde dole. Beží stavebné konanie,“ odkázala Dana Čahojová s tým, že nebyť Matúša Valla tak vraj by v nápravu neverila. Jeho prístup ju veľmi potešil.

Prvá etapa

„Prvá etapa sa pomaly ukončuje. Obyvatelia mali obavy, že už je skončená a zostane surový polotovar. Nie je to tak. Ešte sa budú robiť nejaké úpravy v mieste zosuvu a súčasne sa pripravuje druhá etapa v podstatne širšom zábere tam, kde hrozí ďalšie riziko. Primátora sme pozvali, aby sme ho informovali na tvári miesta o sťažnostiach a obavách obyvateľov,“ povedala pre Bratislava24 starostka Dana Čahojová.

Starostka sa zároveň v mene mesta ospravedlnila obyvateľom Jurigovho námestia za dlhoročný nezáujem o dotiahnutie nekonečnej sanácie múru na Ľ.Fullu.

Jurigovo námestie je betónový kus verejného priestoru, aké vznikali v časoch socializmu. Mestská časť deklaruje snahu o jeho rekonštrukciu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM