KAW Rôzne Správy

Nebezpečná HROZBA pre vodičov: Z premostenia nad Gagarinovou ulicou spadol kus betónu

V Bratislave má hlavné mesto v správe až 130 mostných objektov. Podľa slov hovorkyne magistrátu ich má pod kontrolou.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečná HROZBA pre vodičov: Z premostenia nad Gagarinovou ulicou spadol kus betónu
Zdroj: facebook.com/Ružinov - ECHO Ružinovčanov

Je známym faktom, že mnohé bratislavské premostenia ciest sú v zlom stave a potrebujú rekonštrukciu. Desivý zážitok mal koncom uplynulého týždňa obyvateľ Ružinova, ktorý bol svedkom toho, ako kus betónu spadol z mosta rovno na Gagarinovu ulicu.

Spadnutý betón

„Neviete, kto má v správe most na Mierovej, ktorý premosťuje Gagarinku? Práve som išiel okolo, keď na Gagarinku z neho spadol kus betónu. Spodná stavba je vo veľmi zlom stave, mal by začať čím skôr so sanáciou, lebo reálne môže padajúci betón ohroziť účastníkov cestnej premávky, či cestujúcich v MHD. Udalosť som oznámil aj PZ SR,“ napísal Braňo na sociálnu sieť.

Našli iba kamene

Redakcia Bratislava24 sa s otázkou, či sa chystá rekonštrukcia premostenia, obrátila na bratislavský magistrát, ktorý bol medzitým objekt skontrolovať. Miesta, odkiaľ sa mohol betónu uvoľniť, však nenašli.

„Počas dnešnej (17. 1.) kontroly mosta na Mierovej sme stopy po úlomkoch betónu, ktorý by sa uvoľnil z objektu, nenašli. Pri obhliadke však bolo zistené, že sa na moste, konkrétne na vonkajšej časti spodnej príruby krajného nosníka, nachádzajú kamene, umiestnené cudzou osobou. V dôsledku mimoriadne silných poveternostných vplyvov zrejme došlo k ich pádu,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa hlavného mesta Dagmar Schmucková.

Mesto mosty kontroluje

Odstránenie spomínaných kameňov a prípadných uvoľnených častí krytia výstuže hlavné mesto dohodne so zmluvným dodávateľom a zástupcom bratislavského dopravného podniku (kvôli nutnosti vypnutia trolejového vedenia, ktoré tadiaľ vedie).

V Bratislave má hlavné mesto v správe až 130 mostných objektov. Podľa slov hovorkyne ich má pod kontrolou.

„Za súčasného vedenia systematicky pracujeme na tom, aby sa robili hlavné a mimoriadne prehliadky mostných objektov. Na základe vyhodnotenia výsledkov prehliadok prebiehajú opravy, sanácie, prípadne rekonštrukcie mostov. V minulosti to nebolo bežné, ale teraz dohliadame na všetky mosty a priebežne ich udržiavame,“ podčiarkla Schmucková.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM