Rôzne Správy

Návšteva A. Merkelovej obmedzí dopravu v centre mesta aj na diaľničnom obchvate

Polícia žiada účastníkov cestnej premávky, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili pozornosť a riadili sa jej pokynmi.

Ilustračný obrázok k článku Návšteva A. Merkelovej obmedzí dopravu v centre mesta aj na diaľničnom obchvate
14
Galéria
Zdroj: TASR

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave upozorňuje vodičov na rozsiahle dopravné obmedzenia v súvislosti s návštevou nemeckej delegácie, s ktorými je potrebné počítať vo štvrtok 7. februára 2019 najmä na území hlavného mesta. Obmedzenia sa týkajú aj hlavných príjazdových ciest do Bratislavy.

Dopravné obmedzenia

  • V čase od 10:30 hod. dôjde k obmedzeniu v premávke pri presune delegácie z Bratislavského letiska. Bude uzavretý diaľničný obchvat D1 v úseku od Zlatých pieskov po Most SNP, ďalej Einsteinová ul., Staromestská ul. a Hodžovo námestie. Tieto obmedzenia budú trvať približne do 11:30 hod..
  • V čase približne od 11:45 do 12:00 hod. bude uzatvorené Hodžovo námestie a Palisády v oboch smeroch v úseku po Bratislavský hrad.
  • V čase cca od 13:45 do 14:15 hod. budú opäť uzatvorené Palisády, Hodžovo námestie, Suché mýto, Námestie SNP, Špitálska ul., Štúrová ul. a Jesenského ul..
  • V čase cca 14:45 do 16:00 hod. budú uzatvorené nasledovné ulice a cestné komunikácie: Uršulínska ulica, Námestie SNP, Suché mýto, Hodžovo námestie, Staromestská ul., Most SNP, Eisteinová ul. a diaľničný obchvat v smere na Trnavu.

DPB pre dopravné obmedzenia vo štvrtok zabezpečí posilnenie hliadok svojho dispečingu, ktoré budú situáciu v meste monitorovať. Dopravný podnik sa bude snažiť zabezpečiť chod MHD tak, aby to cestujúci pocítili čo najmenej. „Hliadky budú na vzniknutú dopravnú situáciu reagovať operatívne – buď odklonia, alebo skrátia linky MHD v spolupráci s políciou,“ píše na svojom webe DPB.

Diaľnica

Vodičov, ktorí plánujú na príchod do Bratislavy využiť diaľnicu D1 polícia žiada, aby tak spravili v čase najneskôr do cca 10:00 hod., následne vodičom odporúčajú využitie diaľnice v čase po 12:00 hod.

V popoludňajších hodinách žiada polícia vodičov, ktorí budú chcieť na opustenie Bratislavy využiť diaľnicu D1, aby tak spravili v čase najneskôr do približne 14:45 hod., následne potom až po 17:00 hod..

Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave účastníkov cestnej premávky touto cestou žiada, aby pri prejazde uvedenými úsekmi zvýšili pozornosť a riadili sa pokynmi polície.

„V prípade, ak je to možné, vodičov žiadame, aby sa uvedeným úsekom vyhli a na prejazd využili alternatívnu trasu. Vodičov touto cestou zároveň vyzývame, aby na cestách zvýšili svoju trpezlivosť,“ informoval Bratislava24 hovorca polície Michal Szeiff.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová a slovenský premiér Peter Pellegrini
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM