Martin Zvolensky Basketbal

Natália Hejková v Petržalke

Úspešná slovenská basketbalová trénerka Natália Hejková sa stala prezidentkou BK Petržalka. Športová riaditeľka slovenskej reprezentácie chce v najväčšej bratislavskej mestskej časti postupne vytvoriť klub, ktorý bude pôsobiť v ženskej extralige.

Hejkovú oslovuje práca s mládežou, aj preto sa rozhodla kandidovať na post prezidentky BK Petržalka. „Je to najmä zásluha dvoch dám Kamily Pudišovej a Beaty Renertovej, ktoré pracujú v Petržalke a vedeli, že momentálne mám čas venovať sa ich klubu. Oslovuje ma to, že ide o mládežnícky klub. Je tam veľa talentovaných hráčok, sú tam zanietení rodičia. Slovenský ženský basketbal potrebuje prácu s mládežou. V Petržalke je perspektíva dochovať ďalšie hráčky pre špičkový basketbal a vytvoriť extraligový klub,“ povedala pre TASR slovenská basketbalová odborníčka.
Hejková si zatiaľ netrúfa predpovedať, kedy by petržalský klub mohol vstúpiť na extraligovú scénu. „Časový horizont by mohol byť dva-tri roky. Je to však limitované tým, čo nás najviac trápi a to je vyhovujúca športová hala. Basketbal i ďalšie halové športy to majú v Bratislave momentálne veľmi ťažké, pretože je tu nedostatok zodpovedajúcich priestorov. Aby sa v Petržalke dala hrať najvyššia súťaž, musíme mať vyhovujúcu halu,“ dodala Hejková. Zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM