Maros Palesch Kultúra

Národný týždeň manželstva v Bratislave

Pri príležitosti pripravovaného Národného týždňa manželstva v SR (7. - 14. februára 2011) sa v sobotu 29. januára uskutoční v Bratislave workshop "O službe manželom".

Začne sa o 18.00 h v Univerzitnom pastoračnom centre Mosty v Mlynskej doline.

Podujatie je určené pre tých, ktorí sa chystajú aktívne zapojiť do NTM a získať námety a informácie, čo všetko sa dá pre manželov urobiť. Workshop je príležitosťou na vzájomnú výmenu skúseností a získanie nových kontaktov. Vstup na podujatie je voľný, záujemcovia môžu potvrdiť účasť na – mozolova@ntm.sk alebo na telefónnom čísle – 0905 369006.

Na Slovensku sa Národný týždeň manželstva uskutoční po prvý raz. Cieľom je informovať o výhodách a prínosoch manželského zväzku a povzbudiť ľudí k jeho založeniu a budovaniu. Záštitu nad touto novou iniciatívou prevzala manželka prezidenta SR Silvia Gašparovičová. Koordinačný tím kampane iniciuje konanie seminárov, prednášok, diskusných a romantických večerov, ktoré majú upozorniť na dôležitosť manželstva pre jednotlivcov, pre bezpečné prostredie detí i pre celú spoločnosť.

Iniciatíva NTM sa zrodila v roku 1997 v Anglicku. Podujatie Marriage Week (Týždeň manželstva) si rýchlo získalo podporu osobností politického a spoločenského života. Počas svojho úradovania prevzal nad ním záštitu aj vtedajší britský premiér Tony Blair s manželkou. Týždeň manželstva sa v súčasnosti koná aj v Nemecku, Holandsku, Česku, Maďarsku a iných krajinách.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM