Správy

Národný beh Devín - Bratislava: POZOR na dopravné obmedzenia a zmeny v MHD!

Národný beh Devín - Bratislava si vyžiada dopravné obmedzenia i zmeny v MHD.

Ilustračný obrázok k článku Národný beh Devín - Bratislava:  POZOR na dopravné obmedzenia a zmeny v MHD!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Pre Národný beh Devín – Bratislava, ktorého 76. ročník sa koná v nedeľu (14. 4.) v hlavnom meste, treba počítať s viacerými dopravnými obmedzeniami. Dočasné zmeny sa nevyhnú ani niektorým linkám bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD). Vodičov a cestujúcich na to upozorňuje polícia i Dopravný podnik Bratislava (DPB).

Dopravné obmedzenia

Od 7.15 do 13.00 h budú uzavreté Rázusovo i Vajanského nábrežie (v úseku od Mosta SNP po Šafárikovo námestie). Od 8.00 približne do 12.00 h budú pre dopravu uzavreté Devínska cesta, Kremeľská ulica a cesta Devínska Nová Ves – Devín. Od 9.30 do 11.00 h bude vylúčená doprava z komunikácií v mestskej časti Devín.

V čase od 7.15 do 13.00 h neprejdú autá cez Mostovú ulicu. Medzi 9.45 a približne 12.00 h bude uzavretá Botanická ulica (v úseku od Riviéry po Most SNP) smerom do centra a taktiež Nábrežie arm. gen. L. Svobodu v smere do centra.

Zmeny v MHD

Podujatie si zároveň vyžiada aj výrazné krátkodobé zmeny premávky MHD, s ktorými treba počítať najmä na nábreží a v Devíne. V čase medzi 7.30 a 13.00 h budú upravené niektoré električkové a autobusové linky. Obmedzenia budú trvať približne od 7.00 do 13.00 a dotknú sa deviatich autobusových a električkových liniek, konkrétne liniek 1, 4, 21, 29, 32, 37, 39, 50 a 70. „Aj tentoraz sa odklonové trasy môžu operatívne meniť,“ podotýka mestský dopravca.

Dôležité časy

Mestská časť Devín na svojom webe informuje, že príchod prvých bežcov na parkovisko pod hradom je plánovaný okolo 8.00 – 8.30 h. O 10.00 h by mala byť odštartovaná prvá vlna bežcov. Po poslednom štarte o 10.12 h pôjde za posledným bežiacim auto. Bude dávať informáciu, keď dobehnú na miesta, aby sa spriechodnil prejazd uzavretých častí.

Smer do Devínskej Novej Vsi bude priechodný a bude ním premávať kyvadlová doprava.

Národný beh Devín – Bratislava je najstarším atletickým bežeckým podujatím na Slovensku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM