Kultúra

Národnú radu SR si budete môcť prezrieť aj virtuálne, z pohodlia domova

Spolu s Bratislavským hradom sa NR SR v tomto roku pripojí k svetoznámym miestam, ako sú zámky vo Versailles alebo Biely dom, ktoré sprístupnili svoje priestory a umelecké objekty online, formou digitálnej exhibície.

Ilustračný obrázok k článku Národnú radu SR si budete môcť prezrieť aj virtuálne, z pohodlia domova
Zdroj: TASR

Národná rada (NR) SR sa v najbližších týždňoch stane súčasťou Google Cultural Institute. Verejnosť si tak bude môcť budovu parlamentu prezrieť aj virtuálne.

V rámci virtuálnej prehliadky parlamentu bude možné prezrieť si do detailov aj umelecké diela, ktoré sú súčasťou interiéru budovy parlamentu.

„Špeciálnou technológiou super vysokého rozlíšenia bude nasnímaná kolekcia siedmych tabuľových olejomalieb na dreve od známeho slovenského autora Albína Brunovského, ktoré dominujú priestoru foyer pred rokovacou sálou parlamentu,“ priblížil komunikačný odbor.

Chodby parlamentných výborov zasa zdobia jedinečné súbory drevených reliéfov s veľkomoravskou tematikou a tematikou rodiny, za bežných okolností ukryté pred zrakmi verejnosti, ktoré budú taktiež detailne zosnímané a prezentované.

Výnimočnosťou tohto projektu budú panoramatické snímky reprezentačných priestorov v paláci Bratislavského hra­du.

„Domáci i zahraniční používatelia si tak budú môcť vychutnať prehliadku tej časti Bratislavského hradu, ktorá nie je bežne verejnosti prístupná,“ priblížil komunikačný odbor.

Práve tieto priestory, slúžiace na protokolárne podujatia najvyšších ústavných činiteľov, možno považovať za vizuálne najzaujímavejšie, či už vďaka jedinečnej zlatej štukovej výzdobe alebo svojím vybavením a dobovým nábytkom v tereziánskom štý­le.

Prečítajte si aj: Bude Ufo predpovedať počasie?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM