KAW Rôzne

Napriek teplotným rekordom sú kúpaliská zatvorené. Kde si môžete zaplávať?

Slovensko má za sebou mimoriadne teplý víkend a prvý deň nového týždňa v horúčavách ani trocha nezaostával. Bratislavčanov to ťahá k vode.

Ilustračný obrázok k článku Napriek teplotným rekordom sú kúpaliská zatvorené. Kde si môžete zaplávať?
Zdroj: internet

Meteorológovia počas uplynulého víkendu zaznamenali najteplejšie dni a noci v histórii septembrových meraní.

Rekordný september

V nedeľu 11. septembra SHMÚ upozornilo, že na meteorologickej stanici Bratislava – Koliba bola rekordne teplá už tretia noc a nechýbalo veľa k dosiahnutiu tropickej hodnoty na tejto stanici.

Aj keď je už takmer polovica septembra za nami, teplota vystúpila na viacerých miestach na 29 až 31 stupňov, čo je na túto ročnú dobu naozaj nezvyčajné. Teplé počasie bude na Slovensku pokračovať aj tento týždeň.

Čítajte aj: Petržalka môže byť na novú plaváreň pyšná. Zaplávajú si miestni za menej?

Kúpaliská svoje brány zavreli

Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Slovenskej republiky však kúpaliská definitívne zatvorila 4. septembra.

„Všetky kúpaliská svoju prevádzku oficiálne ukončili. Môžete sa však pokojne okúpať napríklad na Zlatých pieskoch, kde sa už vstupné nevyberá, pretože nie je k dispozícii záchranná služba,“ informovala redakciu Bratislava24 technická námestníčka STARZ-u Katarína Szabóová.

Kde sa v septembri okúpete?

Zlaté piesky

Príjemný areál, kde nájdete ihriská na šport aj pre detské hry. Niektoré z bufetov majú stále otvorené. Užijete si tu aj vodné lyžovanie, wakeboarding, wakeskating, waterskiing, cable, AquaSkipper. K dispozícii je aj požičovňa vodnolyžiarskych potrieb.

Kuchajda

Po dlhšej odmlke, ktorú spôsobila neprijateľná kvalita vody, sa tu znova môžete bez obáv čľapkať. Viacero bufetov ani v septembri nenechá návštevníkov o hlade. Podľa informácií mestskej časti bude areál prírodného kúpaliska otvorený ešte do konca septembra od 6:00 do 22:30 hod.

Veľký Draždiak

Vstupné do areálu je celý rok zdarma, nájdete tu reštauráciu s denným menu, ale aj viacero stánkov s rýchlym občerstvením a posedením v tieni. Areál susedí so stráženým detským ihriskom pre deti rôznej vekovej kategórie, na okraji jazera si môžete zahrať tenis na upravovaných kurtoch.

Vajnorské jazero

Vajnorské jazerá, ľudovo nazývané aj „bager“ tvoria dve umelé jazerá, ktoré spája kanál. Nachádzajú po pravej strane cesty pri príjazde do Bratislavy z D1. Tesne susedia zo záhradkárskou oblasťou. Kúpanie je tu na vlastnú zodpovednosť, ani počas sezóny na jazerách nie je k dispozícii záchranárska služba.

Čítajte aj: Romantické prírodné kúpaliská nájdete kúsok za Bratislavou

Bratislavské jazerá
33
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM