Maros Palesch Rôzne

Napriek kríze Vajnory investujú

Bratislavská mestská časť Vajnory napriek kríze začala s novou investíciou, ktorou chce miestna samospráva zlepšiť dodávky elektrickej energie.

Tie trápili najmä občanov žijúcich v strednej časti Roľníckej ulice. Po čiastočnej rekonštrukcii centrálneho námestia, výstavbe novej materskej školy a zásadnej obnovy športového areálu pri miestnej základnej škole je to ďalšia významná investícia v obci.

„Takmer dva roky sme rokovali so spoločnosťou Západoslovenská energetika (ZSE) o tomto probléme. Chvíľu to vyzeralo, že nebude nič, potom že celá realizácia prebehne spolu s revitalizáciou námestia, napokon sme začali v týchto dňoch. Nová transformačná stanica bude mať minimálne rozmery, ale čo je dôležitejšie, nebudú k nej vedené žiadne vzdušné káble, iba podzemné, čím zmiznú aj neestetické elektrické stĺpy z centra Vajnôr. Všetky práce a prívody budú vedené v zemi a mimo už vybudovaných chodníkov, oddychových či zelených plôch na námestí. Túto investíciu vo výške približne 100.000 eur zaplatí ZSE. Odhadovaný príspevok mestskej časti je asi 6000 eur. Plánované ukončenie prác je najneskôr do konca novembra,“ uviedol starosta Vajnôr Ján Mrva.

Do nadchádzajúcich komunálnych volieb kandiduje Mrva znovu na funkciu starostu obce. Má troch protikandidátov, Viliama Beleja, Pavla Feketeho a Petra Jaslovského. V novom sedemčlennom zastupiteľstve sa o funkciu poslanca uchádza 27 kandidátov, z ktorých väčšinu tvoria nominanti za SDKÚ-DS, KDH a SaS. Tieto politické subjekty idú do volieb individuálne, nie za spoločnú koalíciu, ktorá by korešpondovala so súčasným vládnym zoskupením.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM