KAW Rôzne

Naplánujte si program na voľný deň. Ponúkame TOP 10 tipov ako prežiť sviatok Cyrila a Metoda

Bio kúpalisko, výlet na bicykli, prehliadka veteránov alebo návšteva galérie - vyberte si, čo vám najviac sadne.

Ilustračný obrázok k článku Naplánujte si program na voľný deň. Ponúkame TOP 10 tipov ako prežiť sviatok Cyrila a Metoda
Zdroj: TASR

Naučte sa viac o digitálnej technike

Francúzsky inštitút vás pozýva do FabLabu – laboratória digitálnej výroby, ktoré je otvorené pre širokú verejnosť. Zoznámite sa s prácou a technológiami digitálnej výroby 21. storočia. Po praktickej ukážke si budete môcť sami vyskúšať, čo dokážu počítačom riadené prístroje – 3D tlačiareň, vinylový či laserový vyrezávač.

Vedecký park Univerzity Komenského v Bratislave / Ilkovičova 8 / 9.00 hod.

Obdivujte staré autá a lode

Múzeum dopravy pre vás pripravilo niekoľko výstav. Môžete sa preniesť do prístavu poľského Baltiku, pozrieť si historické aj súčasné modely lodí. Výstava Starý most v novom šate vás prevedie niekoľkomesačnou rekonštrukciou vynoveného Starého mosta. Popritom nezabudnite nazrieť do expozície áut – veteránov. Vôňa ich benzínu vás dostane o desiatky rokov naspäť.

Múzeum dopravy STM / Šancová 1/a / od 10.00 do 17.00 hod.

Vypočujte si sexi talentovanú organistku

Česká organistka Kateřina Chroboková vám v programe Organ Goes Pop predstaví klasiku aj vlastnú tvorbu pripomínajúcu alternatívnu pop music. Popri hre na svojom unikátnom digitálnom organe spieva, hrá na rôznych perkusiách a atmosféru jej koncertov dotvárajú svetlá.

Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu / 18.00 hod. / vstupné 6 až 10 eur

Zatancujte si na terase

Terasa hotela Carlton ožije tancom a zábavou. Klasiku i modernejšie melódie zahrá skupina Fortuna. Počasie vraj bude na jednotku, takže vám nič nezabráni zaspomínať na časy, keď tančiarne boli samozrejmou súčasťou Bratislavy.

Hotel Carlton / Hviezdoslavove námestie / 18.00 hod. / vstup voľný

Okúpte sa v bio bazéne

Na polceste medzi Stupavou a Malackami sa nachádza areál Kamenný mlyn. V nádhernom prostredí borovicových lesov tu nájdete bio bazén Borovica. Upravený areál kúpaliska s čistou vodou bez chémie je vhodný pre všetky vekové kategórie.

Areál Kamenný Mlyn / od 10.00 do 20.00 hod. / vstupné dospelí 6 eur, deti 4 eurá

Nenechajte si ujsť svetoznáme diela

Výstavu mimoriadnych kvalít pod názvom Európske hviezdy – Miró&CoBrA pripravila Galéria Danubiana pri príležitosti predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie. Diela takej osobnosti výtvarného umenia, akou bol Joan Miró, sa v Bratislave nevidia len tak hocikedy. Výstavu prišla osobne otvoriť holandská princezná Beatrix.

Galéria Danubiana / Čunovo / 11.00 – 19.00 hod. / vstupné 10 eur, rodinný lístok 20 eur

Prejdite sa na Pajštún

Výlet k zrúcanine hradu Pajštún zvládnete aj s menšími deťmi. Najľahšia trasa vedie z dediny Borinka, kam sa ľahko dostanete autom aj prímestskou dopravou. Červená značka vás nasmeruje k cieľu. Cestou lesom pohľadajte palice na opekanie, určite narazíte na miesta, kde si pri ohníku môžete urobiť malý piknik.

Zapádlujte si na Malom Dunaji

Z loďky je svet úplne iný. Nastúpte do nej a problémy nechajte na brehu. Požičovní kajakov a kanoe je v Bratislave a okolí mnoho, stačí vyťukať telefónne číslo a inštruktori, ktorí sa tiež postarajú o vaše auto aj vašu bezpečnú plavbu, vám vyberú trasu podľa chuti.

Vezmite deti do ZOO

Šelmy, opice, nosorožce, antilopy, či milé surikaty, stovky druhov vtákov a desiatky ďalších zvierat nájdete v Bratislavskej ZOO. Veľkým bonusom je aj park plný dinosaurov. Deťom sa sotva niečim zavďačíte viac.

Mlynská dolina / 09.00 – 18.00 hod. / vstupné dospelí 5 eur, deti 3,50

Cyklovýlet okolo Dunaja

Malebné zákutia pri Dunaji aj s ohniskami a kamienkovými plážami, pečené ryby, fazuľová Jókai a ďalšie delikatesy v kultovom podniku pri hrádzi v Hamuliakove, či prehliadka obrazov Joana Miró v Danubiane. Ako bonus kompa naprieč európskym veľtokom. Aj to môžete zažiť na okruhu Bratislava – Kyselica – Vojka – Čunovo – Bratislava. Celý okruh je skôr pre ostrieľaných cykloturistov, do Hamuliakova a späť by to mali zvládnuť aj rodiny s menšími deťmi.

Čítajte aj: Pracovný týždeň ponúka divadelné bonbóniky, akcie pre deti aj klasiku v netradičnom prevedení

Bio bazén Borovica
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM