KAW Kultúra

Pracovný týždeň ponúka divadelné bonbóniky, akcie pre deti aj klasiku v netradičnom prevedení

Svetoznámy violončelista aj príťažlivá organistka, ktorá búra hranice klasickej hudby. Spolu s milým Hugom z hôr a spomienkami na českých komikov tvoria mozaiku skvelých akcií počas pracovného týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Pracovný týždeň ponúka divadelné bonbóniky, akcie pre deti aj klasiku v netradičnom prevedení
Zdroj: internet

Hugo z hôr

Vezmite deti na divadelné predstavenie. V Medickej záhrade si môžete spolu s nimi pozrieť veselé rozprávanie o tom, aké to je, keď privedie otecko z polárnej výpravy Yettiho – snežného muža. Autorská rozprávka olomouckého Divadla Tramatarie je voľne inšpirovaná úspešným televíznym večerníčkom Rudolfa Čechuru Snežný muž Hugo.

Pondelok / Medická záhrada / 10:00 / Vstup voľný

Organ Goes Pop

Česká organistka Kateřina Chroboková sa popri kariére klasickej organistky venuje aj vlastnej tvorbe, pripomínajúcej alternatívnu pop music. Popri hre na svojom unikátnom digitálnom organe spieva, hrá na rôznych perkusiách a atmosféru jej koncertov dotvárajú svetlá. Organistka vystupuje pod umeleckým menom KATT a na Slovensku predstaví svoj extravagantný autorský projekt prvýkrát.

Utorok / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu / 18:00 / Vstupné 6 až 10 eur

Vzpomínka na Voskovce a Wericha

Kultúrne leto v Starom Meste ponúka výber zaujímavých počinov uplynulej divadelnej sezóny. Spomienkami na Jana Wericha a Jiřího Voskovca sa predstaví aj české Divadlo Brod. Zaznejú slávne pesničky ako Ezop a brabenec, Na shledanou v lepších časech, Život je jen náhoda a ďalšie.

Streda / Nádvorie Zichyho paláca / 20:30 / Vstupné 7 eur

William Shakespeare: Oko za oko

Teatro Colorato sa predstaví s hravou komédiou o rozličných tvárach pokrytectva a dôsledkoch zneužívania moci. V hre svetoznámeho dramatika uvidíte Přemysla Boublíka, Juraja Ďuriša, Elenu Kolek – Spaskov, Mariána Viskupa a Martina Križana.

Štvrtok / Stará radnica – Apponyiho Palác /20:30 / Vstupné 7 eur

Recitál: Mischa Maisky

Violončelista Mischa Maisky patrí k najznámejším a najžiadanejším umelcom sveta v oblasti klasickej hudby. V rámci festivalu Viva Musica! sa v Bratislave predstaví sólovým recitálom v sprievode svojej dcéry – klaviristky Lily Maisky.

Piatok / Veľký evanjelický kostol / 20:00 / Vstupné 9 až 29 eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM